Вести

Председник Вучић: Поносан сам што никога нисам изручио Хашком трибуналу

Председник Републике Србије Александар Вучић изјавио је поводом серије "Породица" о хапшењу Слободана Милошевића, да је она, без сумње произвела емоцију код људи, а да се њему лично није допало то што није пуштен историјско-политички контекст, односно муке са којима су се у то време суочавали Милошевић, али и Зоран Ђинђић.
На питање како је Србија приказана у серији, председник Вучић је рекао да је показано да Србија није поштовала себе, а људи на власти нису поштовали своју реч.
Поновио је да би волео да је било више историјско-политичке дубине, али да и то говори о слободи и демократији у Србији.
Истакао је да је поносан што никога није изручио Хашком трибуналу.
Председник је рекао да му је поручено из Европске уније да Србија мора да буде понизнија и скромнија и да не сме да црта свима колико је успешна у вакцинацији и стопи привредног раста. Навео је да му је то један европски званичник лично рекао на једној вечери.
Председник Вучић је истакао да ће сутра у Рудној Глави примити кинеску вакцину "Синофарм" и да је одлагао са вакцинацијом само зато што је чекао да број ревакцинисаних у Србији пређе милион.
Додао је да је до сада у Србији ревакцинисано 1,1 милион грађана.
Председник је, између осталог навео, да се у изградњу нових клиничких центара и болница много улаже и да ће то Србији донети нови стандард и предност у односу на многе друге земље, па и у односу на Европску унију.
Истакао је да ниче и нова Тиршова 2, онкологија, Клинички центар Србије, а за њим и Клинички центар Војводине, а градиће се и нови клинички центар Крагујевац, као и 10 општих болница, од Врања, Пирота, Кикинде, Смедеревске Паланке, Чачка...