Вести

У обнову школа уложено 22,7 милијарди динара истакао је председник Вучић

Председник Републике Србије Александар Вучић посетио је, поводом дана школе, Земунску г
имназију, основану 1858. године, а која је после обимне реконструкције постала једна од најмодернијих школа у Србији и региону.
У Земунској гимназији, једној од две најстарије у Београду, коју је похађао и председник Вучић, до сада је матурирало 40.000 ђака.
Председника су испред школе дочекали његова некадашња разредна, професорка руског језика Ирина Галкина, којој је председник донео букет цвећа, министар просвете Бранко Ружић, градоначелник Београда Зоран Радојичић, заменик градоначелника Београда Горан Весић, директор Канцеларије за управљање јавним улагањима Марко Благојевић, секретар за образовање Славко Гак.
У протеклих неколико година држава је уложила 22,7 милијарди динара, односно 200 милиона евра у обнову школа у Србији, истакао је председник Вучић након обиласка Земунске гимназије.
Указао је да је држава уложила у комплетну реконструкцију Земунске гимназије нешто више од 4,5 милиона евра и нагласио да школа сада изгледа предивно.
Подсетио је да је та школа изнедрила много дивних људи, али и људе који су задужили нашу земљу, од Саве Шумановића, до Бранка Пешића и многих других.