Вести

Божић: СНС јури цензус од 50 одсто, остали 5 одсто да би преживели

Председник Општинског одбора Српске напредне странке (СНС) у Пожеги Милан Божић, каже да су у току преговори о предизборној коалицији и да би за пар дана требало да се зна ко ће се у њој бити.

Када је реч о предизборне коалиције тренуто је готово исто као и на републичком нивоу, каже Божић, додајући да су у опцији Социјалдемократска партија, Покрет социјалиста, Нова Србија, Демократска странка Србије и Партија уједињених пензионера Србије.

"Кренули смо у кампању, формиран је Изборни штаб и сада се управо налазимо у једном прелазном периоду који ће трајати седам дана, где ће све ингеренције Општинског одбора прећи на Изборни штаб", објашњава Божић, који се тренутно налази на функцији председник општине.

"Срушили смо коалицију која је од 52, имала 38 мандата, а нас је било свега десет. Ипак, то је што би рекли у политици вештина умећа и знања. Знам да кажем да се сви боре на овим изборима за живот осим социјалиста, њима је само битно да СНС нема 50 одсто. Сви се боре за цензус од пет одсто, а СНС за цензус од 50 одсто", закључио је Божић.