Вести

Градимо јаку Србију и чувамо своје националне интересе-председник Вучић

Председник Републике Србије Александар Вучић изјавио је у Краљеву да је ситуација у свету све сложенија и тежа, јер се рату у Украјини не види крај, као и да Србија као мала земља мора ту да пронађе своје место и опстане.

"Додатно се усложњавају односи између велики сила, између Кине и САД, Кине и Европе, и великих западних сила и Русије и то на све директнији начин, а не само преко Украјине", рекао је председник Вучић.

Истакао је да Србија мора у таквој ситуацији да пронађе своје место под Сунцем, опстане и буде свој на своме.

"Да пробамо да сачувамо своју независност, самосталност у одлучивању. Али, није самосталност само ако имате своје границе, војску и полицију, већ када вам министре не бира неко са стране, када сами одлучујете које ћете пруге и путеве да градите и друго", рекао је председник Вучић.

Такође, навео је да неће да им говори оно што политичари обично говоре, то јест оно шта би волели да чују.

Председник Вучић истакао је да је слушао од свих претходних власти да ће направити ауто-пут до Чачка, али да нису успели ни идејни пројекат да направе, док је ова власт направила ауто-пут до Чачка, као и да ће за годину и по дана бити завршена и деоница Моравског коридора од Прељине до Адрана.

Председник Вучић изјавио је да ће Краљево добити нови дијагностички центар и затворени базен.

Обраћајући се грађанима у Спортском центру "Ибар", председник Вучић рекао је да му је жеља да у Краљево доведе још једног капиталног инвеститора, који би могао да запосли школованије људе и оне са средњом стручном спремом да би имали веће плате.

"Ове две фабрике Леони и Таипа, запошљавају преко 5.000 људи, плус што помажемо домаћим компанијама као што је Гир која запошљава 800 људи, надам се да ће их бити још и помоћи ће им држава још и више. Наша обавеза је да у Србији просечна плата до краја 2025. године буде 1000 евра, а просечна пензија 450 евра. То је за само две године, па ћете видети да ли смо говорили истину", рекао је председник Вучић.

Навео је да се ради коридор Чачак - Адрани, а затим ће ка Трстенику, па затим брза саобраћајница Краљево - Рашка.

Председник Вучић рекао је да ће Краљевчани да добију и затворени базен, али што је много важније дијагностички центар и са тим ће се кренути одмах, иако ће, како је рекао, много да кошта.

Председник Вучић обећао је и да ће Краљевчани који још нису добили новац за санирање последица земљотреса да га добију.

"Ми смо тек сада успели да распетљамо шта се дешавало и да кренемо у другу фазу да оним људима којима није регулисан новац за земљотрес вратимо новац и учинимо оно што није урађено за све те године. Било је много крађе и лоповлука", рекао је председник Вучић.

Нагласио је да је његова порука свима да морамо да будемо много паметни и да знамо све наше слабости, да разумемо у каквом се тешком окружењу налазимо и да будемо међу онима који ће највише да се залажу за мир.

"У Србији имамо две групе људи, једнако неодговорних и неозбиљних. Једни који кажу шта нас брига, ми смо најјачи на свету, нећемо да разговарамо ни са ким, ми можемо све што хоћемо и видели смо како то изгледа и како смо лоше прошли. Има и ових других који ће унапред да признају независно "Косово" и свега се одрекну само да би били први у реду на балу или на травњаку у некој амбасади. И једни и други су пошаст српског народа и морају да буду поражени", поручио је председник Вучић.

Додао је да је изашао сам са идејом одговорне политике, не зато што је жељан победа и личних успеха, јер их је, како је рекао, већ остварио, већ да би у тим важним победама за Србију градили земљу и довели до тога да је просечна плата буде 740 евра, а била је 330.

Додао је да се много улаже у јачање Војске Србије и да ће наши грађани све што војска има моћи да виде на приказу 22. априла у Батајници.

"Наша војска је данас много јача него што је била. Да немамо јаку војску, Србија би била шака зоби коју би позобали", истакао је председник Вучић.

Додао је и да ће морати много више да се улаже у централну Србију да би људи ту живели, а не одлазили у Београд.

Извор: Танјуг