Вести

Избори ће показати какву политику подржавају грађани-председник Вучић

Председник Србије Александар Вучић и члан СНС вечерас је својим потписом пружио подршку изборној листи коју предводе напредњаци и рекао да ће неке ствари да се виде на изборима и да ће то бити најважнији дан.

"То је најважнији дан, тада ћемо моћи да видимо какву политику подржавају грађани Србије, у колико тешким околностима имамо изборе и са каквим се све изазовима суочавамо споља, унутра и у региону", рекао је председник Вучић и истакао да људи треба да разумеју да је поглед у будућност нешто без чега се не може.

Један значајан део пута смо прошли успешно и подигли земљу, и оправили је и сада је важно да наставимо још снажније да би земља била сигурна и да бисмо имали још нижу стопу незапослености и да се решавају проблеми обичних људи од мамографа магнетних резонанци до подизања животног стандарда, истакао је председник Вучић.

Председник Вучић је потпис изборној листи "Александар Вучић-Србија не сме да стане дао у општинском одбору на Савском венцу.

Председник Вучић је рекао да се у свим одборима у Републици Србији људи скупљају у великом броју да потписом подрже изборну листу напредњака, као и да верује да ће потписи и изборна листа бити предати изборној комисији већ ујутру.

"То је снага организације и овде на Савском венцу и свим општинама у Републици Србији. Очекујемо да се вечерас скупе потписи, а онда због слагања по азбучном реду, што ће се завршити ноћас, колико сутра преда прва листа са 40.000, 50.000 потписа", рекао је председник Вучић.

Предстоји нам "EXPO" 2027. године, али у међувремену ће бити још много изазова, рекао је председник Вучић и додао да су то све ствари о којима грађани треба да се изјасне.

Нагласио је да је важно да се виде различити програми и идеје и да буде демократска утакмица.

"Томе се увек радујем", додао је председник Вучић.

На питање новинара како коментарише то што је Небојша Зеленовић изјавио да су за листу "Србија против насиља" ово избори против председника Вучића, председник Вучић је рекао да би волео да избори увек буду утакмица у којој учествују најбољи и у којој се нешто нуди.

"Ако је то што нудите мржња према једном човеку или жеља да нечије животе уништавају, а не да нешто ураде и унапреде у Републици Србији, то су бајке за малу децу и лоша порука, која је погрешно изабрана за грађане Републике Србије", оценио је председник Вучић.

Људи хоће да чују другачије идеје, нагласио је председник Вучић.

Председник Вучић је истакао да такви програми у коме се само мрзи један човек не заслужују поверење грађана.

"Ја већ десет година водим земљу на веома одговоран, озбиљан и посвећен начин, али шта год причали ја немам 619 милиона евра. То је суштинска разлика", навео је председник Вучић.

Председник Вучић је изјавио да је то парадигма сваког лицемерја и показује бесмисао дела наше политичке сцене.

Председник Вучић је рекао да ту има и батинаша који говоре да су за Србију против насиља, а који туку и старије и још држе придике.

Упадали су у скупштину и заустављали ауто-путеве, тако да мислим да им не приличи тај назив Србија против насиља.

На питање како коментарише то што је Ђилас рекао да са десничарима формирају власт у Београду и да хоће да формирају техничку владу на републичком нивоу, председник Вучић је рекао да се влада може формирати само када се у скупштини изгласа нека влада већином гласова.

"Проблем је када је Биљана Живојиновић или тако неко на листи у Београду "Србија не сме да стане" из радикала, а није проблем када су подржавали Ђиласа на власти и Бастаћа на Старом граду и због њих имали власт, и тада им није био проблем када су подржавали мањински Шапића са радикалима, када смо ми били у опозицији.

Сада им није проблем када кажу да ће са љотићевцима да формирају владу, а ми унапред кажемо да са радикалима нећемо да формирамо владу, јер имамо значајне разлике у нашим програмима. Ми мислимо да Република Србија мора да чува свој европски пут колико и да чува традиционалне односе са Русијом и Кином, али нећемо да одбацујемо европски пут као радикали и зато нећемо са њима у владу. Они са друге стране хоће са Љотићевим следбеницима у владу", рекао је председник Вучић.

Председник Вучић је рекао да нема чега да се стиди, као што говори опозиција и нагласио да је поносан на тежак и напоран рад као и на остварене резултате, од два, три или четири пута већих плата, пензија, мостова, путева, пруга преко Београда на води до лекова за децу.

Председник Вучић је одговарао на питање новинара након што је почело потписивање подршке изборној листи Српске напредне странке на ванредним парламентарним и локалним изборима "Александар Вучић - Србија не сме да стане".

Председник Вучић је рекао да су говорили како је спаковао кофере и побегао из земље.

"Никада нисам побегао и када дођу и протестују и мисле да су најјачи не померам се. Чега да се стидим што ће нам плате и пензије бити два, три пута веће, да се стидим града у граду на Савском венцу, Београда на води, хиљада мостова, пруга и путева што помажемо дечици која захтевају лекове од милион и преко милион евра", рекао је председник Вучић.

Председник Вучић је питао да ли треба да се стиди тога што нема 619 милиона евра.

"Немам чега да се стидим, поносан сам на тежак и напоран рад", рекао је председник Вучић.

Планови који предстоје тичу се четвртог квартала, додао је председник Вучић, и истакао да већ у овом, трећем кварталу Република Србија остварује значајан напредак у односу на све европске земље.

"Ми то управо због свих инвестиција успешно радимо, то мора да се настави у четвртом кварталу. Ово што је рекао Међународни монетарни фонд је важно, рекао је да смо озбиљно прошли кроз програм. То су рекли светски стручњаци, а не Синиша Мали", рекао је председник Вучић.

Председник Вучић истиче да је економија један од приоритета, као и да су у току интензивне припреме за "EXPO 2027".

"Пре свега економија иде напред, сад се припремао за "EXPO" и градимо Републику Србију, и све што нам је потребно. Али, пре свега, потребно је посветити велику пажњу људима и њиховим проблемима", рекао је председник Вучић.

Извор: Танјуг/ТВ Пинк