Вести

Јапански начин рада прави узор радне етике-председник Александар Вучић

Председник Републике Србије Александар Вучић примио је у опроштајну посету амбасадора Јапана Такахику Кацумату и изразио му бескрајну захвалност на преданом раду током дипломатског мандата у Београду, током којег су политички дијалог и економска сарадња двеју земаља веома напредовали.

Двојица саговорника су изразили задовољство и радост због све више јапанских инвестиција у Србији и констатовали све веће интересовање јапанских компанија за улагање на српском тржишту. Председник Вучић је истакао да је јапански начин рада прави узор посвећености и радне етике. Овом приликом су размотрили предстојеће заједничке пројекте, између осталог, у области енергетике.

Амбасадор Кацумата је исказао захвалност председнику Вучићу на изванредној сарадњи током рада у нашој земљи и истакао да је свуда у Србији осећао искрену добродошлицу.

"Традиционално пријатељство два народа сеже далеко у прошлост и више од 140 година дипломатских односа сведоче о блискости Србије и Јапана", рекао је амбасадор Кацумата истакавши притом да Јапан остаје посвећен Србији и Западном Балкану, на основу политичког наслеђа покојног премијера Абеа.

Председник Вучић је амбасадору Кацумати пожелео много успеха на професионалном и личном плану.

Извор: Председништво Србије