Вести

Још више ћемо улагати у будућности-председник Вучић

Председник Републике Србије Александар Вучић рекао је приликом обиласка новоизграђеног стадиона у Зајечару, да је Фудбалски савез Србије упутио допис да се Финале лиге Европе игра на новом Националном стадиону у Београду, који како је рекао, треба да буде завршен до 1. децембра 2026. године.

"Ми имамо у плану да реконструишемо и стадионе у Чаиру и Крагујевцу. Овде је у Зајечару много лепо да се игра, не може да се покисне. Знам да смо упутили неки допис, да се игра Финале лиге Европе, тако да ће то бити на нашем највећем стадиону, и ако буде, свакако ће бити велика ствар. Ово су лепи стадиони, али су нам стадиони и у Нишу и Крагујевцу. Потребан је Национални стадион, потребно је решавање питања ФК "Звезде" и ФК "Партизана", као и клуба из Новог Сада", рекао је председник Вучић приликом обиласка стадиона заједно са првим човеком Европске фудбалске уније (УЕФА) Александером Чеферином.

Председник Вучић рекао је, да када погледате стадионе у Немачкој, Шпанији или Енглеској, да смо ми ипак још увек далеко, али да је ово добар почетак.

"Када сам полагао камен темељац, људи ми нису веровали да ће бити готово. Сада, као што видите, завршили смо. У Лесковцу данас ако будемо имали среће, ја то као навијач кажем, после 24 године и правде за све људе у овој земљи, да треба да се пласирамо на ЕП. Ваљда ћемо боље да одиграмо него на Светском првенству. Ја сам увек скептик. Зоран Јанковић каже да ће бити 2:0 за Србију, тако да - видећемо", додао је председник Вучић.

Чеферин је рекао да је за велика такмичења потребна још већа инфраструктура, али да Србија напредује.

"Када сам био први пут овде, председник је рекао да ће изградити пет стадиона и Национални стадион. Рекао сам да нисам сигуран, али сада видим да се ради. Свака част", рекао је Чеферин.

Ове недеље стиже ултразвучни апарат у Зајечар, добиће и дигитални мамограф

Председник Вучић најавио је да ће ове недеље стићи ултразвучни апарат у Зајечар, а до краја овог месеца или у децембру дигитални мамограф.

Председник Вучић рекао је да ће, поред ултразвучног апарата, до краја овог месеца или у децембру тај град добити и дигитални мамограф, који ће, како је рекао, бити од великог значаја за жене и све грађане.

"И остаје нам здравствени центар који нам је од пресудног значаја, али за то је потребно без опреме најмање 40 милиона евра, значајно више него за стадион", рекао је председник Вучић.

На питање шта се дешава са индустријском зоном у Зајечару уз констатацију новинара да није дошао ниједан инвеститор, председник Вучић навео је да је актуелна власт урадила више путева него они пре њега.

"Урадили смо прво Зајечар-Неготин, радили смо према Вратарници и Књажевцу све што ови које волите нису никад урадили, то су највеће инвестиције, јер је реч о великој километражи и све смо то урадили у претходном периоду", рекао је председник Вучић.

Додао је да су урађене две школе у том граду и да ће морати да се уради средњошколски центар, али да ће за то бити потребно много новца.

"Биће више од две милијарде, и то је 20 милиона евра, а није нешто потпуно ново и атрактивно као овај стадион", рекао је председник Вучић.

Када је реч о инвеститорима, председник Вучић навео је да дају све од себе да их привуку, али да власт никога није отерала из Зајечара, и да су за њега, поред тог града приоритети и Сомбор и Пожаревац.

"Све што смо радили и све што радимо је у последњих неколико година направљено, а не пре тога. За нас су Зајечар, Сомбор и Пожаревац приоритети и са свим инвеститорима прво разговарамо да овде дођу", рекао је председник Вучић.

На питање о улагањима у здравству, председник Вучић рекао је да никада није задовољан и да увек може боље и више, а истовремено је истакао да је неопходно да се сваки пројекат испрати до краја.

"А не да пошаљемо мамограф и да је потребно неколико дана да га неко укључи", рекао је председник Вучић и додао да се мора показати још већа брига о људима.

Председник Вучић рекао је да ће се још више улагати у будућности и да ће плате и пензије расти и поручио да су животни стандард и заштита живота грађана најважнији.

Председник Вучић указао је и на важност равномерног улагања и поручио да Београд није Србија.

"Србија су и Лесковац, Врање, Крушевац, Краљево и сва друга места. Сви морају да имају стадионе. Ако све то мора да буде само у Београду нека онда нађу неког другог", рекао је председник Вучић.

Председник Вучић прокоментарисао је и изјаву амбасадора Јапана Акира Имамура који је рекао да је Србија променила своје лице изградњом Београда на води и додао да сваки озбиљан човек то види.

"То су људи који нису нефер, који виде све. Погледајте Зајечар, ово нико није веровао. Београд на води је променио лице града, спуштамо град на реке. Тај пројекат је показао да градимо и радимо оно што нисмо раније могли. Београд изгледа чудесно и тако мора да изгледа и Ниш, Крагујевац, Зајечар и Нови Сад", додао је председник Вучић.

Председник Вучић рекао је да они који су највише критиковали Београд на води, сада уживају у њему.

Извор: Танјуг/ТВ Вести