Вести

Људи су наша снага, Србија не сме да стане-председник Вучић

Председник Републике Србије и члан Српске напредне странке Александар Вучић изјавио је данас у Ужицу, на предизборном скупу напредњака "Србија не сме да стане", да је садашња власт решила да нешто уради за наш народ и промени лице Србије.

Председник Вучић је на великом скупу СНС, рекао да признање да је због тога што му је глава понекад препуна проблема око Косова и Метохије, светских питања и притисака којима је Србија изложена, заборавио да мисли на оно најважније - на опрему у болницама, листе чекања и како да се сачувају животи грађана. Зато је нагласио да ће се до краја свог председничког мандата посветити већој бризи о здрављу људи.

Такође, нагласио је да ће Ужице добити Клинички центар, који ће коштати најмање 100 милиона, да ће пројекат бити готов за неколико месеци, као и спортску халу, и додао да ће то бити једини град у Србији који ће у року од три месеца добити две магнетне резонанце.

"Говорили су за ауто-пут - па немој кроз ту општину, дај мало овамо, а нико никад ништа не уради. Али то да седе и да причају у кафани, да седе да причају уз јагњетину и да објасне по једно стотину пута куда треба да иде ауто-пут, то смо сваки дан радили. Сви политичари у овој земљи. А онда смо коначно решили да нешто урадимо за наш народ. Решили да променимо лице ове земље. Решили да покажемо да можемо нешто да направимо", рекао је председник Вучић.

Председник Вучић истакао је да се сада завршава најтежа деоница ауто-пута Милош Велики до Пожеге.

"Ауто-пут до Пожеге је најтежи део ауто-пута, због тунела Муњино Брдо и Лаз, који ће бити други и трећи по величини иза фрушкогорског тунела, дакле више од три километра дужине тешких тунела. Када то будемо завршили, а завршићемо за шест или седам месеци", навео је председник Вучић.

Председник Вучић рекао је да ће бити настављена градња ауто-пута ка Ариљу, Ивањици, Дугој Пољани и Сјеници.

"И одатле идемо из Дуге Пољане ка Новој Вароши са брзом саобраћајницом да бисмо могли јужно-златиборски део Пријепоља, Прибоја и Нове Вароши да спојимо са ауто-путем", рекао је председник Вучић.

Председник Вучић најавио је и да ће се градити и брза саобраћајница према Ужицу до Беле земље ка Вишеграду.

"Тиме бисмо решили и Златибор и Мокру Гору, тај прелепи део Србије, али и Ужице, да као град можемо да доводимо много више инвеститора и отварамо фабрике", истакао је председник Вучић.

На предизборном скупу "Ужице не сме да стане", председник Вучић је нагласио да ће Ужице бити регионални здравствени центар.

"Биће суштински клинички центар у Ужицу. И биће много скуп, ужасно скуп, то неће изаћи без 100 милиона евра. Пројекат још није завршен, али се надам да ће за неколико месеци бити коначно завршен. И одмах ћемо да кренемо у реконструкцију и изградњу, да огроман новац уложимо, да Ужице добије оно што му припада и да буде прави регионални здравствени центар", рекао је председник Вучић.

Председник Вучић нагласио је да зна да нека обећања није испунио, али да неће да бежи и да зна шта је рекао, посебно Раши Радовановићу, легендарном кошаркашу, који је, како је додао, много труда уложио овде.

"Обећао сам му као и свим Ужичанима да ћемо радити нову халу. Нисмо урадили јер није било одобрених пара. Пре краја године биће одобрен новац за халу и Ужице ће добити нову и модерну халу", рекао је председник Вучић.

Председник Вучић нагласио је да ће се ићи на брзу саобраћајницу према Ужицу до Беле земље и онда ка Вишеграду.

"Тиме смо решили и Златибор, а чини ми се и Мокру Гору и тај прелепи део Србије, али и Ужице, да као град можемо да доводимо много више инвеститора", навео је председник Вучић и нагласио да неке ствари иду споро јер сви не сањају исти сан, неки чекају да им прође дан.

Председник Вучић додао је да је размишљао о тунелу кроз Кадињачу, о спајању са Бајином Баштом која је украс целе Србије, не само Златиборског округа.

"И уз обилазницу око Ужица идемо на тунел, на потпуно модеран пут од Бајине Баште, тиме ћемо и Тару да приближимо и Београду и Новом Саду и свима који хоће да уживају у једној од најлепших планина, читавог региона", рекао је председник Вучић.

"Некада ми је глава препуна брига, од Косова до свих светских проблема, јер сви би некако да притисну Србију. Ако не могу да се иживљавају на неком другом, онда рачунају, па наћи ћемо Србију. Ако негде не можемо Русима нешто, можемо Србима, па ћемо на њима да покажемо силу. И сад гледај да штитиш, да чуваш државу, што људи мисле да је једноставно, а није. И у свим тим великим питањима, заборавио сам на оно што је много важније - како да се сачувају животи ", рекао је председник Вучић.

Председник Вучић рекао је да је пре доласка у Ужице погледао листе чекања за магнетну резонанцу и видео да је три године, за ортопедију две, а за операцију катаракте годину дана.

"За тачно 10 дана стиже нова магнетна резонанца у Ужице и за три месеца још једна. Ужице је једини град у Србији који ће у само три месеца добити две магнетне резонанце. Добиће нове дигиталне мамографе, ултразвучне апарате и најновије скенере", рекао је председник.

Председник Вучић додао је да сви знају колико су важни ауто-путеви јер доводе инвеститоре који запошљавају људе, али шта да се ради ако се не заштите животи људи.

"А како можемо да говоримо о модерној Србији ако због магнетне резонанце је некоме лакше да оде у Београд или чак Нови Сад или Крагујевац, било које друго место, а не да дође у Ужице и да добије сву дијагностику која је неопходна и да тиме спасавамо животе", рекао је председник Вучић.

Председник Вучић је на скупу у Ужицу поручио и да је задовољан када грађани од њега стално захтевају нове пројекте, јер је то доказ да свој посао обављају добро.

"Зато што то показује, када нешто урадимо, када једну ствар урадимо, одмах себи постављамо нови циљ, нове задатке, гледамо шта је ново, шта је боље што можемо да урадимо", навео је председник Вучић.

Осврнуо се и на то што је Србија данас на аукцији откупила наредбу немачког канцелара Адолфа Хитлера за напад на Краљевину Југославију и Грчку.

"Хоћемо да штитимо историју и сачувамо све што припада Србији", рекао је председник Вучић.

Председник Вучић додао је да је она до сада била у "ко зна чијој приватној колекцији", а да ће сада бити враћена у српске музеје.

Ипак, председник Вучић је додао да ни овим потезом, као и када је откупљена слика Паје Јовановића, појединци нису задовољни.

"Али кад погледате, ни то није добро. Кад отворите стадионе и хале, такође није добро. Кад отворите храм Светог Саве и обновите десетине манастира и цркава, ни то није добро. Помогнете џамије, све друге, ни то није добро", рекао је председник Вучић.

Када је реч о нападима на њега, председник Вучић је истакао да би грађани требало да се запитају зашто је свима толико стало да нападају једног човека.

"Ја ћу да вам кажем због чега. Зато што ја нећу да будем покорни слуга ни једној страној сили, већ хоћу да служим само српском народу, грађанима Србије и никоме више. Е то је суштина. Неће мени одређивати ни једна амбасада какве ће одлуке Србија да доноси. Неће мени да кажу 'морате сутра да доносите ову одлуку, прекосутра да уводите санкције тој и тој земљи'. Нећете ви о томе да одлучујете, о томе одлучује наш народ. И наш народ ће да се пита док сам председник Србије. Е то је суштина", рекао је председник Вучић.

Други разлог је то што, како је навео, Србија има новца, што доказују бројне државне помоћи које ће се поделити током наредних дана.

"Сутра ће пензионерима бити исплаћена државна помоћ од 20.000 динара, прекосутра ће помоћ добити и корисници социјалне помоћ, као и неговатељице.Такође је најављена и једнократна помоћ за средњошколце у износу од 10.000 динара. Због тог су они тужни што не могу да опљачкају као што су своје време опљачкали. Е, нећемо им дати да се врате на позиције из којих могу да пљачкају нашу земљу", поручио је Вучић.

Председник Вучић додао је и да опозиција спомиње техничку владу, а не пита народ шта о томе мисли.

"Данас нам је један, ваљда, од потпредседника или високих функционера социјалистичке партије, Новица Тончев, очитао буквицу. Каже, стручњак, ми то кад кажемо да ће да се уједине, то је тежак напад на њих, на оне који су увек били први у реду да бране Србију. Од њиховог ћутања ништа гласније нисте могли да чујете кад год би Србија била угрожена, не рачунајући појединце тамо које изузетно поштујем", рекао је председник Вучић и додао да је Тончев напад на коалицију "Србија не сме да стане" спровео на "Ђиласовим и Шолаковим" медијима.

Због тога су, како је рекао председник Вучић, сами показали где припадају.

"Све најлепше им желим, све најбоље им желим, хвала им на коректној сарадњи од нас. Тежу реч неће чути, али оно што нама остаје то је да се боримо за Србију и борићемо се без пардона, страха, не за власт већ за своју земљу, за нашу децу, за нашу будућност и победићемо", рекао је председник Вучић.

Извор: Танјуг/Вести