Вести

Морамо да се окупимо сви који желимо пристојну Србију-председник Србије Александар Вучић

Председник Српске напредне странке и председник Републике Србије Александар Вучић најавио је, на седници Главног одбора Српске напредне странке, да ће сазвати Скупштину СНС за 27. мај.
Председник Вучић је рекао да су у току припреме за Скупштину странке и истакао да предстоје важне недеље и месеци.
"Недовољно често држимо седнице ГО и добро је да се окупимо и саслушамо једни друге. Око Скупштине странке, у складу са статутом СНС, о чему смо на Председништву причали, 26. или 27. априла, сазваћу Скупштину за 27. мај ове године. И у току су већ унутарстраначки избори, негде се одвијају на добар начин, негде на мање добар начин", рекао је председник Вучић.
Најавио је да ће се на Скупштини крајем маја бирати сви страначки органи.
Додао је да зато напредњаци треба да се припреме за тежак период, као и да ће се земља суочавати са додатним притисцима око Косова и Метохије.
Председник Вучић је изјавио да ћемо се суочавати са додатним притисцима око Косова и Метохије, јер ће покушати да окриве Србију јер неће да потпише де јуре или де факто независност Косова.
"Курти је и данас потврдио да неће формирати ЗСО, јер није по законима тзв. Косова. Проблем је лицемерје свих који у целом процесу учествују, а ћуте на његове речи. То није обавеза из новог плана већ обавеза која је одавно потписана и није питање модалитета, како ће да изгледа. Па ће сад једна НВО да пише статут, а све имамо већ потписано, само је питање имплементације", рекао је председник Вучић.
Председник је поручио да му није јасно о чему ће даље разговорати у вези са питањем Косова и Метохије, кад је Приштина рекла да неће да испуни оно што јој је међународна обавеза.
Председник Вучић је оценио да ће Србија у наредном периоду бити изложена додатним притисцима, наводећи да се сваког дана хапсе и малтретирају Срби зато што приштинско руководство жели сукобе.
Како каже, нажалост, у томе очигледно имају заштиту и подршку значајног дела међународне заједнице и то се неће променити, јер то је "њихово чедо".
Председник Вучић је навео да ће се наставити и друга врста политичких притисака око позиционирања Србије по различитим политичким питањима.
Председник Вучић је изјавио да Народни покрет за државу неће окупити само припаднике Српске напредне странке и других политичких партија, већ и нестраначке личности и све оне којима је стало до пристојне и рационалне Србије.
Додао је да мисли да је Србија показала да је чврста и да није поклекла под притисцима који долазе са свих страна.
Председник Вучић је истакао да, иако је СНС "најбоља странка у сваком погледу", постоје ограничења у пријему нових људи.
"Потребне су и друге снаге добрих и вредних и важних људи да пребринемо ово тешко време. Сваки глас мудрости, сваки глас озбиљности и зато је важно да направимо тај виши облик организације, како би смо преузели тај терет организовања политичке активности", закључио је председник Вучић.
Поручио је да је важно да се пронађу нови људи и странка кадровски реконструише.
"Важно да пронађемо људе који ће на истој идејној и програмској матрици да воде политику будућности", истакао је председник Вучић.
Рекао је да политички противници напредњака желе да га истроше са безброј лажи и бесмислених теорија завере.
"Зато је важно да се направи врста кадровске реконструкције и свега другог, али да обезбедимо будућност за Србију. Много је важније него што мислите и да нормалност у Србији издигнемо на виши ниво", поручио је председник Вучић.
Каже да и они који износе бесмислене теорије завере постају они који свакога дана желе да узму власт у Србији.
"Као и они који нам говоре о издаји, а све урадили да Србија на Косову и Метохији нестане и који мисле да имају право да такве глупости изговарају. Као и они трећи у чије време је плата била 300 евра у Србији и који су отпустили 450.000 људи", рекао је председник Вучић.
Председник Вучић је рекао да ће, са друге стране, до краја године просечна плата бити око 820 евра и 1.000 евра до 2025. године.
"Зато су нам потребни људи који имају довољно храбрости и знања и одговорности и који хоће да се боре. Имамо доста људи у странци који хоће на дневном нивоу да се боре, али та активност мора да буде снажнија и храбрија и одговорнија, и морате сваког дана да радите и ви посланици и људи из странке - примајте људе, забележите те разговоре, које проблеме имају и примедбе", навео је председник Вучић.
Рекао је да треба да саслушају људе, а не само да гледају шта могу само за себе да ураде.
Како је рекао, зато је потребно напредњацима да покушају да направе рез.
Председник Вучић најавио је да ће од сутра, као председник државе, кренути у обилазак Србије.
"Покушаћу овог пута да обиђем до краја године свих 25 округа. Надам се да ћу моћи да одем и на Косово и Метохију. На више места ћемо да разговарамо са људима, посебно сам срећан што ћу да одем као председник Србије у Босилеград", рекао је председник Вучић на седници Главног одбора Српске напредне странке.
Председник Вучић је навео да од 1926. године, од краља Александра, у Босилеграду није био ниједан председник, нити премијер.