Вести

Морамо још да повећамо смештајне капацитете у Бањи Ковиљачи-председник Вучић

Председник Републике Србије Александар Вучић изјавио је током обиласка завршних радова на реновирању хотела "Подриње" у Бањи Ковиљачи да је много уложено у ту бању која је пета посећености и најавио још већа улагања.

"Много смо уложили и још морамо да улажемо у Бању Ковиљачу", навео је председник Вучић.

"Навео је да су најпосећеније бање, на првом месту Врњачка бања и Сокобања, затим Луковска и Пролом бања, па Врдник и Бања Ковиљача.

Сокобања има огроман раст", додао је председник Вучић.

Истакао је да у хотелу "Подриње" ради око 50 људи, а ускоро ће у фабрици Минт радити и више од 2.000 људи.

"Укупно у хотелу и фабрици ради 1.827 људи. Некадашњи гигант Вискоза је некад запошљавала, неки кажу, 11.000 људи. Хвала нашим кинеским пријатељима што реновирају хотел", рекао је председник Вучић.

Истакао је да ће и нови стадион у Лозници помоћи да почињу више људи да се враћају и у тај део Србије, пошто је много народа из лозничког и шабачког краја отишло у иностранство.

Председник Вучић је рекао да су већ цене некретнина око Лагатора отишле у небеса.

Током обиласка домаћини су рекли председнику да се у Лозници гради нови стамбени комплекс око Лагатора.

Председник Вучић је рекао да сада и аустријски пензионери могу да дођу у Бању Ковиљачу на лечење преко свог Фонда и поручио да зато морамо још да повећамо смештајне капацитете.

Такође рекао је да мора да се реши и имовинско питање некадашњег хотела Београд у Бањи Ковиљача, који је раније неко узео за мале паре а није све завршио.

Председник Вучић је додао да у Бања Ковиљача годишње бележи велики број ноћења и обилази је много људи, али да би и то могло да се унапреди.

"Бања данас има око 205-210 хиљада туриста на годишњем нивоу. Они који се лече, који долазе на различите начине, али ја верујем да бања са повећањем својих капацитета може да иде и двоструко више", рекао је председник Вучић.

У понедељак очекујем највећи уговор у наменској индустрији

Председник Вучић рекао је да у понедељак очекује да ће наменска индустрија потписати највећи уговор у историји Србије у вредности од 310 до 320 милиона евра.

"Замислите кад потпишете уговор са само једном компанијом из иностранства на око 310, 320 милиона евра. Знате како то сигурно значи нашим компанијама", рекао је председник Вучић.

Председник Вучић је додао да је само питање да ли може све да се испоручи.

"Морамо то да испоручимо и да се не осрамотимо. А при томе имамо захтеве у овом тренутку за нашу робу у висини од пет милијарди евра, а не можемо да испоручимо, немамо", рекао је председник Вучић током обиласка завршних радова на реновирању хотела "Подриње" у Бањи Ковиљачи одговарајући на питање новинара о најављеним огромним улагањима у наменску индустрију.

Додао је да би Србија могла много новца да заради уколико би продала своје тенкове и војну технику коју поседује на стоковима.

"Ко зна колико бисмо могли пара да узмемо, него нисам заинтересован. Србија мора увек да буде способна да себе одбрани, да сачува и своје небо и своју земљу и свој народ", закључио је председник Вучић.

Извор: Танјуг/ТВ Вести