Вести

Полагање камена темељца за фабрику стрељачке муниције

Премијер Александар Вучић поставио je данас, у присуству председника општине Пожега господина Милана Божића, камен темељац за фабрику стрељачке муниције, у Узићима, у општини Пожега укупне инвестиционе вредности од близу 90 милиона евра, која ће у првој фази запошљавати 350 радника. Вучић је истакао да је изградња фабрике муниције у Узићима важна за пожешко-ариљски крај, јер се после дуго времена отвара велика фабрика. Такође је истакао да то није крај инвестицијама у тај крај, већ да се планира довођење даљих улагача.

Пре краја године, према његовим речима, у тој фабрици почеће да се производи муниција калибра 7,62 милиметра, до маја идуће године меци калибра 9 милиметара, а 2018. производиће се муниција 12,7 милиметара.

Вучић је подсетио да пожешки крај има традицију у производњи муниције, те навео да наменска индустрија Србије у овом тренутку има уговоре за реализацију у вредности од 530 милиона долара.

Он је казао да жели да људи у Пожеги осете да држава брине о њима једнако као о грађанима у свим другим градовима у Србији. "Србија ће више улагати у војску, да војска буде много снажнија, али не зато да бисмо неког нападали, већ да бисмо сачували земљу и у стабилним околностима развијали индустрију и економију уопште". И завршетак ауто-пута до Чачка, па од Чачка до Пожеге, могућ је само у миру и када смо потпуно стабилни, додао је.