Вести

Председник Александар Вучић: Идемо у велике нове инвестиције у путеве

Председник Републике Србије Александар Вучић најавио је да ће Србија због добрих финансијских резултата покренути нове велике инвестиције у путеве широм Србије, као и да ће само Европска инвестициона банка обезбедити за то 300 до 500 милиона евра.

"Ми ове године очекујемо велика потписивања, захваљујући нешто бољим резултатима и честитао сам председници Владе Републике Србије Ани Брнабић и потпредседнику Владе и министру финансија Синиши Малом, идемо у велике нове инвестиције у путеве, јер ту не можете да добијете значајну подршку споља у кредитирању. Ми имамо мали јавни дуг и можемо то да радимо. И само Европска инвестициона банка хоће да нам учини и ја сам молио, пошто је моја идеја била да узмемо милијарду евра или две за локалне или регионалне путеве, а успели смо да "измолимо" за 300 до 500 милиона евра", рекао је председник Вучић.

То значи да ћемо, све ово што идем по Србији, да ћемо тај велики посао да урадимо, нагласио је председник Вучић.

Председник Вучић рекао је да нам ове године предстоје отварања инфраструктурних пројеката.

"Сада разговарамо и са Кинезима и многим другима око ауто-пута "смајли", од Бачког Брега до Накова код Кикинде, што спаја румунску и мађарску границу, и покушавамо тиме да узмемо један део путника из Румуније да прелази преко наше земље", навео је председник Вучић.

Додао је да Србија пропорционално својој величини гради највише ауто-путева и брзих саобраћајница у целој Европи.

"А имамо и земље које су много веће од нас, а у којој и у апсолутној километражи градимо много више путева", додао је председник Вучић.

Подсетио је на кинеску пословицу која каже - ако желиш да будеш имућан, прво гради путеве.

"Путеви доносе предност, срећу и напредак, доводе инвеститоре, јер без путева нико неће да дође", рекао је председник Вучић.

Додао је да ће почетком следеће године бити готов и ауто-пут од Иверка од Лајковца, како би се Ваљево повезало са ауто-путем "Милош Велики".

Извор: Танјуг/ТВ Пинк