Вести

Председник Александар Вучић: Наше је да сачувамо мир и стабилност

За Србију су мир и стабилност од пресудног значаја, а улога КФОРА-а и НАТО-а на Косову и Метохији је важна и зато верујем да ћемо увек моћи да наиђемо на разумевање и жељу и генералног секретара НАТО Јенса Столтенберга, Алијансе и КФОР-а, да се мир и стабилност на Косову и Метохији обезбеде, поручио је у Бриселу председник Републике Србије Александар Вучић.
У заједничком обраћању, након састанка са Столтенбергом, захвалио се генералном секретару НАТО што је желео да саслуша позицију Србије, додајући да су разговарали о свему што се збивало на Косову и Метохији.
"Не морамо увек све ствари да видимо истим очима. За нас је важна улога КФОРА-а и НАТО-а на Косову и Метохији, коју поштујемо", рекао је председник Вучић.
Напоменуо је да ће сутрашњи разговори у Бриселу бити тешки, јер нисмо сагласни готово ни по једном питању, али ће се Србија држати међународног јавног права, повеље УН, Резолуције УН и Бриселског споразума, свега што је потписано.
Истакао је и да је Столтенбергу предочио позицију Србије, доставио листу упада приштинских специјалних јединица на север Косова и Метохије, за шта, наглашава, никада нису имали дозволу НАТО, нити четири градоначелника са севера, као и листу напада на српско становништво на Косову и Метохији.