Вести

Председник Александар Вучић: Петља има велики значај за грађане Батајнице

Председник Србије Александар Вучић изјавио је, након отварања петље Батајница којом становници тог насеља добијају директан излаз на ауто-пут Е-75 и везу са старим новосадским путем, да је то велики дан за Батајницу и да ће та петља не само смањити саобраћајне гужве, већ и привући нове инвеститоре.
Председник Вучић је нагласио да је тај пројекат био уговорен за 9,6 милиона евра, а да је завршен за 8,8 милиона евра, што је први пут да је неки инфраструктурни пројекат завршен за мање новца, пре рока, али са свим дозволама.
Истиче да се ту не ради само о једној петљи, већ о животима људи и њиховом бољем животном стандарду.
Председник је навео да се ауто-путеви не граде само да би грађани у центру Београда били добро повезани, већ за грађане Батајнице, Угриноваца, Бусија, Пазове, Земун Поља и све остале.
Он је захвалио и Европској банци за обнову и развој на повољном финансијском аранжману за реализацију овог пројекта и поручио да ће Србија појачати сарадњу са том европском банком у наредном периоду.
Председник је рекао да је важно да се уложи у Дунавску магистралу да би могло да дође ту не само више туриста из иностранства и земље, већ и нови инвеститори.
Нагласио је да ће се у оквиру петље налазити мост дужине 221 метар, као и да се у сваком делу земље гради чак на стотине мостова и да је поносан што ће то остати за будуће генерације.