Вести

Председник Александар Вучић: Србија је добила једну од три најмодерније рафинерије у региону

Председник Републике Србије Александар Вучић данас је приликом свечаности покретања новог постројења "Дубока прерада" у панчевачкој Рафинерији истакао да ништа на простору бивше Југославије не може да се мери са овим у Панчеву. Он је додао да је Србија данас добила једну од три најмодерније рафинерије у региону, и ширем од простора бивше Југославије. Како је рекао, сада је Рафинерија нафте у Панчеву на нивоу или боља од Лукојлове у Бургасу или оне мађарског Мола. Како је рекао, када пећ, која доводи до температуре од 504 степена, ради у пуном капацитету, а једва се чује, значи да нема буке.
Ново постројење и модернизација Рафинерије важни су јер ће, између осталог поправити и позицију НИС-а на тржишту.
Председник Вучић је констатовао да је данас велики дан за Србију, али и за даље унапређење односа Србије и Русије и стварање још већег поверења и блискости две земље.
Председник истиче да је најважније да ће се сад у Панчеву производити у квалитету евро 5 за 40 одсто више дизела, бензин за два одсто и ТНГ за седам одсто више. То ће давати предност НИС-у на тржишту и доприносити њеном даљем развоју, али и већим уплатама у српски буџет.