Вести

Председник општине Пожега Ђорђе Никитовић и министар Селаковић обишли поплављена места у општини Пожега

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Никола Селаковић и председник општине Пожега Ђорђе Никитовић обишли су места у општини Пожега која су претрпела последице поплава.

"Овде у Горобиљском пољу је негде до 20 домаћинстава којима су усеви, економски делови домаћинства били потопљени. У неким деловима, као што можете да видите, вода се лагано повлачи, а негде је у питању такво тло, депресивно тло, ту ће вода и остати и док не буде испумпана до краја она неће отећи Моравицом", рекао је министар Селаковић.

Говорећи о ситуацији у местима општине Пожега, министар Селаковић рекао је да постоји до 20 породица које су претрпеле последице поплава, као и да постоји и једна кућа до које још увек не може друмом да се дође, него се чамцем одлази до ње. Министар Селаковић је навео да је ово други дан како су после 40 дана падавине стале и немогуће је унапред проценити штету.

"Тек сада када се вода повлачи могуће је да се штета пописује. Богу хвала људи су живи и здрави, нема људских жртава овде у Пожеги као и нигде у Србији, за разлику од 2014. године, да подсетимо", истакао је министар Селаковић.

Министар Селаковић је рекао да је на терену затекао људе из Министарства пољопривреде који су већ дошли у Пожегу, као и државног секретара из Министарства за рад, запошљавање, борачка и социјална питања.

"Влада Србије ће помоћи људима да санирају штету сваке врсте која је настала. Овде, свима је већ јасно, летина непостојећа не само које имао усеве, већ ко је имао и ливаде, неће моћи да покоси траву, дакле неће бити кабасте сточне хране. Овде је био посејан кукуруз, неће бити ни тог кукуруза, што значи да је пред нама задатак да људима обезбедимо и довољну количину сточне хране за наступајућу зиму, како би до следеће сезоне могли да премосте тај недостатак", нагласио је министар Селаковић.

Извор: Танјуг