Вести

Председник Републике Србије Александар Вучић у Подгорици

Председник Републике Србије Александар Вучић синоћ је изјавио да је дошао у Подгорицу на сахрану митрополиту Амфилохију, јер је желео да покаже поштовање према таквом, значајном за народ човеку, истичући да му је жао што се његова смрт догодила у истом тренутку у коме би, како је рекао, знање и мудрост митрополита били потребни.
Гостујући на подгоричкој ТВ Вијести председник Вучић је још једном изразио саучешће СПЦ и народу у Црној Гори.
"Он је несумњиво био значајна личност, велика и важна личност и у српском народу и у Црној Гори", рекао је председик Вучић.
Председник Србије навео је да је њихов последњи сусрет био 24. септембра, при чему му је митрополит тада рекао да разуме са коликим се мукама суочава као председник и да боље схвата шта су државни послови и како је њима тешко управљати.
Он је додао да не жели да се меша у формирање владе у Црној Гори, истичући да он "није америчка амбасадорка да одређује ко треба, а ко не треба да буде у влади". И поручио да са мандатаром за састав црногорске владе, Здравком Кривокапићем жели најбољу сарадњу, да му пружа руку и позива га да посети Београд. Такође је поручио да је Србија заинтересована да уложи новац у изградњу фабрика на северу Црне Горе.