Вести

Председник Републике Србије Александар Вучић уручио одликовања

Председник Републике Србије Александар Вучић поводом Дана примирја у Великом рату, уручио је одликовања припадницима Војске Србије који су се истакли током борбе на сузбијању заразне болести Covid-19, као и припадницима Министарства одбране.
Председник Вучић је Орден Белог орла са мачевима другог степена уручио потпуковнику Драгутину Димчевском, поводом годишњице битке на Кошарама.
За заслуге у борби против вируса корона, Орденом белог орла са мачевима трећег степена одликован је заменик команданта Команде за обуку, бригадни генерал Јелесије Радивојевић, као и командант привремених ковид болница Београдски сајам и Београдска Арена пуковник Радивоје Анђелковић...
Обраћајући се одликованима, председник је поручио да они нису више само заставници, капетани, потпуковници, пуковници и генерали, већ су од данас носиоци државних признања и да сваки од њих сада о томе мора да води рачуна на сваком месту. Како је истакао, ради се о важним и вредним одликовањима, не у материјалном , већ људском смислу, које говоре о томе колико су својим радом и делима задужили отаџбину Србију.
Председник Александар Вучић уручио је и одликовања која су постхумно додељена за изузетне заслуге и дело личног херојства у лечењу и заштити становништва од Covid-19, члановима њихових породица. Захвалио се свима што су живели са онима који су на тако узвишен начин задужили нашу земљу.