Вести

ПРЕДСЕДНИК СРБИЈЕ АЛЕКСАНДАР ВУЧИЋ: ХЕРОЈИ У БОРБИ ПРОТИВ КОВИД-19 ЗАСЛУЖУЈУ ДА ЗАУВЕК ОСТАНУ ПРИМЕР

Заслужни појединци и институције, који се на првој линији фронта боре против Ковид-19, одликовани су највишим државним признањима за свој допринос у тој борби. Тим поводом, председник Републике Србије Александар Вучић, поручио је да су они својим радом, чашћу и одговорношћу заслужили да постану пример свима нама. На листи добитника одликовања заступњено је 101 име.
У обраћању, председник Вучић је честитао данашњи празник, Дан примирја у Првом светском рату, истичући да се данас обележава време српске трагедије, али и величанствених победа.
"Данас је тренутак да се захвалимо онима који су дали све што су имали, полoжили животе за отаџбину, али и онима који данас раде све што могу да сачувају животе нашим људима", поручио је председник Вучић. Он је истакао да је као председник Републике покушао да се бар делимично захвали неким људима који су уложили огромну енергију и борили се све време не хајући често и за своје здравље и живот.
Председник Вучић је рекао да је донео одлуку да награди и неке новинаре.
Указао је да лауреати данас нису искључиво они који су се борили против Ковид-19, већ да има и међу њима и људи који су спашавајући животе ризиковали своје.