Вести

Председник Србије Александар Вучић и Дмитриј Медведев потврдили добре односе Србије и Русије

Председник Србије Александар Вучић данас је путем видео-линка разговарао са замеником председника Савета безбедности руске Федерације, председником Сверуске политичке странке "Јединствена Русија" Дмитријем Медведевом.
Приликом овог пријатељског и дугог разговора председник Александар Вучић и председник странке "Јединствена Русија" Медведев су потврдили веома добре односе које имају Србија и Русија на свим пољима сарадње. Они су разговарали о кризи изазваној појавом корона вируса, али и начинима како да ове две земље сарађују по том питању. Председник Вучић је захвалио на подршци руске Федерације Србији почетком велике здравствене кризе и додао да једино право решење за спас народа може да буде масовна употреба вакцине против КОВИД-19. Председник Србије је посебно захвалан на подршци Русије у очувању територијалног интегритета наше земље.
Председник странке "Јединствена Русија" Дмитриј Медведев истакао је да поздравља политику Србије, која се понаша као независна и самостална земља и која има пријатељски однос према Русији.