Вести

Председник Србије Александар Вучић: Имаћемо прве вакцине пре краја децембра

Председник Републике Србије Александар Вучић изјавио је данас да је преко covax система обезбеђено 1,8 милиона доза вакцине против корона вируса, највероватније Фрајзерове, као и то да ћемо пре краја децембра имати прве вакцине у земљи.
Како је председник истакао, покушаће да се обезбеди до краја јануара довољно вакцина за комплетан здравствени сектор, као и за већи део војске и полиције, који су иначе највише на удару. Одмах после њих, вакцину ће примити најугроженије групе људи који имају тешке болести, као и они најстарији.
Председник је поручио да ће држава дати све од себе да обезбеди што је више могуће вакцина, како би борбу против ковида-19 завршили као једна од најуспешнијих земаља у Европи.
Председник Вучић је честитао Кризном штабу и свим медицинским радницима, а и грађанима који су показали одговорност и дисциплину.
Данас је имао, како каже, састанак са земљама Квинте и ЕУ и указао да је сукоб у Нагорно Карабаху показао како замрзнути конфликт, када се одмрзне, може да прерасте у праву катастрофу. Такође је истакао да замрзнути конфликт не треба да остављамо нашој деци.
Председник Вучић је поручио да Србија мора да шаље поруку мира и жеље да настави разговоре са Приштином.