Вести

Председник Србије Александар Вучић на онлајн отварању Међународног увозног сајма у Кини

Председник Републике Србије Александар Вучић рекао је на онлајн отварању Међународног увозног сајма у Кини "China International Import Expo" да је Србија поносна на пријатељство са Кином. Он је истакао да је срећан што Србија већ трећу годину за редом излаже на шангајском EXPO и учествује у промоцији најбољег из светске економије, као и због тога што у години пандемије Србија и Кина бележе 30 одсто увећања своје трговинске размене. Председник Вучић је истакао и то да је идеја "Појаса и пута", коју је у свет раширио кинески председник Си Ђинпинг, идеја којој је Србија приступила свим срцем и у коју верује. Он је изразио захвалност председнику НР Кине Си Ђинпингу на томе што је свој ауторитет користио да помогне Србији у најтежим тренуцима и економски слањем својих инвеститора.
На Међународном увозном сајму у Кини "China International Import Expo", који се одржава до 10. новембра у Шангају представља се 12 компанија из Србије, саопштила је раније Привредна комора Србије.
Сајам је традиционално отворио председник НР Кине Си Ђинпинг, а председник Србије Александар Вучић и лидери других земаља су се обратили путем видео-линка.
У хали за прехрамбене производе, наше компаније су своје производе представиле на штанду површине 200 квадратних метара.