Вести

Председник Србије Александар Вучић: Наш посао је да служимо Србији

Председник Републике Србије Александар Вучић уручио је одликовања припадницима Војске Србије уз поруку да је земља данас спремна да се носи са свим безбедносним изазовима, захваљујући и својој војсци и својој економској снази.
"Србија, јака и модерна, своју економску снагу усмериће на додатно јачање безбедности грађана", истакао је председник.
Он је издвојио да су претходни период обележила значајна улагања у одбрамбени систем, те да је материјални статус војске данас нешто бољи, али свакако бољи него икада раније.
"Србија је способна да се носи са свим безбедносним изазовима и зато се свима вама захваљујем, и кажем вам-врло добро"-истакао је председник.
Председник Вучић је подсетио да је јуче био Дан Копнене војске, те је указао да је сваки дан у 365 дана важан дан за војнике. Указао је да се у Колубарској бици, по којој се слави Дан Копнене војске, Србија у духу своје традиције, бранила и никога није нападала.
Председник је уручио четири златне медаље за заслуге и шест златних медаља за ревносну службу припадницима Министарства одбране и Војске Србије, по основу Указа о додели одликовања поводом Дана државности.