Вести

Председник Србије Александар Вучић састао се са шефом мисије Савета Европе у Београду

Председник Републике Србије Александар Вучић састао се данас са шефом мисије Савета Европе у Београду Тобијасом Фласенкемпером, са којим је разговарао о примени програма Савета Европе у Србији, као и о даљим корацима усмереним ка партнерству и заједничком раду на свим питањима од обостраног интереса.
Председник Вучић високо је оценио досадашњу добру сарадњу Републике Србије са Саветом Европе. Шеф Мисије Савета Европе у Београду Тобијас Фласенкемпер нагласио је значајну улогу Србије у раду ове организације. Он је позвао српске власти да у реформском процесу, као и у унапређењу рада Парламента више користе саветодавне капацитете Савета Европе.
Фласенкемпер је истакао и то да Савет Европе ове године обележава 70. годишњицу Европске конвенције о људским правима и да ће у Србији тим поводом бити одржан догађај 4. новембра на Универзитету у Београду. Такође је позвао председника Александра Вучића да на пролеће наредне године заједно обележе двадесету годишњицу оснивања Канцеларије Савета Европе у Београду.
Фласенкемпер је додао да ће Савет Европе наставити активно и блиско да сарађује са Србијом на свим пројектима од значаја.