Вести

Председник Србије Александар Вучић уручио медаље заслужним појединцима

Председник Републике Србије Александар Вучић уручио је златне и сребрне медаље појединцима за заслуге и допринос у спровођењу активности на спречавању заразне болести Ковид-19, одликованим поводом Дана примирја у Првом светском рату, 11. новембра.
Међу заслужним појединцима је и новинарка "Блица" Милица Марковић, која је храбро са лекарима улазила у црвене зоне ковид центара и која је одликована сребрном медаљом за заслуге.
Председник је данас Орден заслуга за одбрану и безбедност трећег степена уручио мајору полиције Небојши Апостоловићу.
Златну медаљу за заслуге, председник Вучић уручио је шефу одељења развоја хардвера у Институту "Михајло Пупин" Владимиру Нешићу, сараднику у том институту Огњену Ристићу, лекару у Геронтолошком одељењу у Новом Саду, Биљани Глишић-Угрици, као и главној медицинској сестри у Геронтолошком центру Београд Љубинки Цветановић.
На свечаности у Председништву Србије, председник је сребрне медаље уручио директору Завода за спорт и медицину спорта Србије Горану Бојовићу, Жељку Зиројевићу из СУБНОР-а, новинаркама и сниматељу РТС-а Ани Стаменковић, Ивани Божовић и Владимиру Законовићу, као и новинару ТВ "Пинк" Младену Мијатовићу.
Такође, одликовање је уручено и Бранку Антићу, таксисти из Београда, као и књижевници и хуманисткињи Божици Велоусис, као и херојима са Дорћола, момцима који су спасили 15-огодишњу девојчицу из пожара.
Претходно, у одвојеној церемонији, председник Вучић је признања уручио представницима институција и установа за заслуге у борби против корона вируса: Институт за трансфузију крви Србије, институт за јавно здравље Србије "Др Милан Јовановић Батут", Институт за вирусологију, вакцине и серуме "Торлак"...