Вести

Председник Србије Александар Вучић: За мене су постојеће границе заједно са Косовом и Метохијом и Републиком Српском

Председник Републике Србије Александар Вучић поновио је поводом наводног "нон пејпера" словеначког премијера Јанеза Јанше, који прекраја границе на Балкану, да никакву мапу или план није видео, да може да претпостави шта би Јанша помислио или желео, али да нешто што није ни видео не може ни да замери ни да похвали.
Србија је у 2020. години имала 3,015 милијарди страних директних инвестиција, а Црна Гора, Босна и Херцеговина, Северна Македонија и Албанија су у истом периоду све заједно имале 1,7 милијарди евра, изјавио је председник Вучић.
Додао је, да Србија такође има и бољу стопу раста од свих тих земаља.
Војска Србије је данас 20-25 пута снажнија, не рачунајући људске капацитете, у односу на раније, а војску јачамо да бисмо заштитили Србију, грађане и да делујемо превентивно, као и да свима који мисле да могу да изврше агресију на Србију поручимо да то није могуће, изјавио је председник Вучић.
Срија ради на приближавању ставова Београда и Приштине, али ако неко каже да може да чека на исход дијалога, што би се нама журило, упитао је председник.
Најавио је да у понедељак или у уторак ујутру стиже још 2011.000 Фајзерових вакцина.
"Кинези и Фајзер раде као швајцарски сат, што се тиче испорука вакцина, свака им част. У понедељак стиже то, а онда у следећу недељу мислим да стиже још 500.000 (кинеских вакцина)."