Вести

Председник Србије Александар Вучић: Заједно са Мађарском можемо много да урадимо

Председник Републике Србије Александар Вучић изјавио је у Хоргошу, где су почели радови на реконструкцији и модернизацији пруге Суботица - Хоргош - Сегедин, да Србија и Мађарска могу много тога заједно да ураде, као што су урадили и по питању снабдевања гаса, као и да снажнија Србија значи и јачу Мађарску и обрнуто.
Председник Вучић је, у присуству премијера Мађарске Виктора Орбана, поручио окупљеним грађанима на мађарском - ко сме тај побеђује.
Рекао је да је предвиђено да започети радови на прузи Суботица - Сегедин буду завршени у новембру 2022. године, након чега ће наше две земље добити најмодернију железничку деоницу.
Додао је да ће пруга имати модерне безбедносне системе и пругу оспособљену за оптерећење за 22,5 тона по основи.
Такође, биће потпуно обновљене и модернизоване станичне зграде у Палићу, Бачким Виноградима и Хоргошу, као и стајалишта Јавно Складиште и Хајдуково.
Како је рекао, биће ту и 13 путних прелаза у нивоу и два потходника у Палићу и Хоргошу. Идејни пројекат је финансирала Европска унија у оквиру ИПА програма Мађарска - Србија, док је наша земља издвојила 86,7 милиона евра обезбедила кроз кредит ОТП банке и из буџета