Вести

Председник Српске напредне странке и председник Србије Александар Вучић: Са Макроном највише о односима Београда и Приштине

Председник Српске напредне странке и председник Србије Александар Вучић пренео је да је са председником Француске Емануелом Макроном разговарао у два наврата у четири ока, а највише о односима Београда и Приштине.
Председник Вучић је пренео да су у разговору о позицији Србије, разговарали и о европским интеграцијама наше земље, истичући да верује у озбиљну подршку Француске на европском путу Србије.
Како је појаснио, сада ће се поглавља отварати по кластерима, због чега верује да можемо више поглавља у овој години да отворимо, и јуну и децембру, него претходних.
Председник је пренео да је у Паризу разговарао са председником Француске Емануелом Макроном о билатералним односима, али и економској сарадњи, при чему је метро био важна тема.
Указао је да у Београду имамо Ванси, који ће, када буде урадио контролни торањ, променити потпуно при доласку слику Београда.
Што се метроа тиче, рекао је да може да се крене са грађевинским радовима. Према његовим речима, прва линија ће повезивати пет општина од најудаљенијих делова Звездаре, преко Палилуле до Чукарице. Паралелно са тим, додаје, радиће се друга линија од Миријева, преко Славије и Београда на води, преко моста на Сави до стадиона у Земуну.
Председник Вучић је најавио да ће председник Француске доћи у Србију у септембру или октобру, што ће бити велика посета. Он је пренео да је са француским председником Емануелом Макроном имао добре разговоре и да данашњи сусрет представља доказ истинског пријатељства.
"Доживео сам ствари које нисам ни сањао да ћу доживети. Показао ми је вински подрум Јелисејске палате, а мало ко је из Европе имао част да то види", пренео је председник Александар Вучић.