Вести

Председник Вучић: 26. маја ћемо показати Србију која ће бити слободна и слободарска

Председник Републике Србије и председник Српске напредне странке Александар Вучић изјавио је да се Србија суочава са безброј тешкоћа које су некад изнутра, некад споља изазване, као и да није случајно што су Албанци са Косова и Метохије данас представили свог градоначелника који није добио ни 3 одсто гласова.

"Кажу, нормално је, Квинта каже легални су избори, а замислите шта би рекли за Србију да је три одсто изашло. Хоћу да знате да ништа што се данас догађа није случајно, очекивали су да им предамо Косово и Метохију на тацни и кажемо помирили смо се, имали сте право што сте нас бомбардовали. Пошто смо рекли да нећемо да одустанемо од Устава Србије, кренули су да изазивају проблеме", рекао је председник Вучић на великом народном митингу у Панчеву.

Како је рекао, није случајно што заустављају Србе и наплаћују им казне.

"Европски представници кажу, то је грешка, па увек је грешка у случају Срба и када се ради о Србији. Само немојте да нас терате да вас увек разумемо када кажемо да грешите у вези међународног права. Имамо једну особину, а то је да чувамо своје и не тражимо туђе и од тога нећемо да одустанемо", рекао је председник Вучић.

Рекао је и да су многи покушали све да спрече одржавање митинга и да се окупе људи који мисле другачије и који само воле своју земљу и желе да јој помогну када је тешко.

"Нису успели у томе јер када су људи одлучни да штите интересе своје земље нико не може да их спречи", рекао је председник Вучић.

Председник Вучић изјавио је да је веома забринут због ситуације на Косову и Метохији, јер ће Србија бити увек крива шта год да уради, али да неће добити независно Косово и Метохију.

"Срби су им данас дали рок до 1. јуна да се прекине са шиканирањем и малтретирањем грађана српске националности. Веома сам забринут, јер никада не знате која ће нова провокација из Приштине да дође. Али једно знам, шта год Приштина урадила и шта год им они рекли, тобож, увек ће на крају Србија да буде крива, јер је Приштина њихово чедо које су направили", истакао је председник Вучић.

Како је рекао, Србија и ради оно што може како бисмо сачували своје име и презиме и своју земљу.
"А све остало, плашим се да ћемо морати да будемо још чвршћи и снажнији да бисмо одбранили своју Србију. Данас кажем као председник Републике, јесте - радите шта хоћете и споља и овде у земљи, нећу вам дозволити да Србију разорите и нећете добити независно "Косово", као што се надате, мораћете неке друге да поставите", поручио је председник Вучић.

Председник Вучић изјавио је да ће до краја 2025. године просечна плата у Србији бити преко 1.000 евра, а просечна пензија преко 450 евра.

Рекао је да се Српска напредна странка залаже за довођење нових инвеститора и решавање проблема људи и изразио задовољство због броја окупљених којима, како је навео, иако има наочаре, вечерас не види крај.

"Много сам срећан што вас видим у оволиком броју, јер знам да је Србија будна и да неће да дозволи нову пропаст какву је доживела више пута. Знам да Србија има снаге и да ће Србија пристојних и нормалних људи да се бори", поручио је председник Вучић.

Истакао је да је пољопривредницима јуче речено да ће за више од 30 одсто да се повећају субвенције по грлу, а за 25 одсто премије за млеко.

"Хоћемо да разговарамо са произвођачима и сељацима, али нећемо да разговарамо са онима из Новог Сада, Погачарем или Брковићем, којима је српска застава као црвена марама, који где год виде заставу Србије иду да је поцепају и униште, а онда причају како треба да се воде буне, штрајкови и протести у Србији. Такви неће доћи у кабинет председника Србије и такве уцене нећу да трпим ни од кога", поручио је председник Вучић.

На претње да ће присталице Српске напредне странке бити спречене да дођу у Панчево, одговорио контра-питањем:

"Па што нас нисте спречили да дођемо? Мислите да можете да спречите народ, одакле вам право да то мислите? Ко сте ви да спречавате неког да се креће? То је уставом загарантована слобода", поручио је председник Вучић.

Упитао је шта би било да власт њих спречава да ураде било шта слично.

"Ја то нећу да радимо и нећу да одговарамо на исти начин. Нећу никоме од њих да претим. Они су грађани Србије и увек ће имати нашу испружену руку, али им никад нећемо дозволити да на силу или под било чијим туђим утицајем противзаконито, не само мењају власт, него воде политику против виталних интереса наше земље. Доста је било тога", рекао је председник Вучић.

Упитао је и да ли опозиција хоће да укида Републику Српску.

"Хоћете ли да укидате Републику Српску? Хоћете да кажете да Срби у Црној Гори не треба да постоје? Шта још хоћете да нам направите што нисте направили у периоду кад нисмо имали споменик ниједном јунаку с Кошара, кад нисмо смели ни да их споменемо, кад нисмо имали улицу Јасеновачких жртава ни у Београду, а камоли негде другде", рекао је председник Вучић.

Оценио је да они нису бринули ни о коме другом, ни о Мађарима ни о Бошњацима, а да данас, "са нашом мађарском браћом" живимо без инцидената и проблема.

"Са Мађарима имамо најбоље односе у историји. Радимо све што можемо да направимо најбоље могуће односе са свима у окружењу, али оно што нас разликује од других је то да нећемо да заборављамо трагедије и жртве нашег народа", нагласио је председник Вучић.
Председник Вучић изјавио је да се, какве год притиске буду вршили на њега, никада неће предати, јер је Србија најважнија.

"То је једина светиња коју морамо да бранимо и одбранићемо је. Морамо да будемо јаки и снажни и не дамо своју Србију, да истрпимо њихове ударце, све претње и не уплашимо се. Има ли вас овде који се плашите, нема, нема код Срба оних који пузе и клече пред онима који хоће Србију да разоре", рекао је председник Вучић.

Додао је и да десет и по година на различите начине води Србију и да се за то време трудио да мења лице наше земље, као и да је много тога промењено.

"Без вас не бих могао ништа и без вас сам ништа и снага Србије је огромна и бескрајна. Они хоће да Србију сломе и врате у понор и амбис у време када су затваране фабрике и све уништавано", рекао је председник Вучић.

Додао је и да се трудио да прође сваку општину у Србији и разговара са свима који су то хтели, као и да том приликом није увек био сагласан са људима, али да је говорио истину.

"Поносан сам на својих 10 година и што сам могао да вам служим, јер ја да служим странцима за шаку долара - нећу никада", рекао је председник Вучић.

Позвао је грађане на велики митинг следећег петка у Београду и додао да ће из сваког града и пешице људи доћи, како би показали да Србија не може да буде уништена.

"Служим само свом народу, нема повлачења нема предаје, сачуваћемо своју земљу. Идемо напред, рашће нам плате и пензије. Сви у Београд, живела Србија", рекао је председник Вучић.

Према проценама организатора, на скупу у Панчеву било је присутно 30.000 грађана.

Извор: Танјуг/Служба за информисање СНС/ТВ Пинк