Вести

Председник Вучић честитао Си Ђинпингу на поновном избору за председника НР Кине

Председник Републике Србије Александар Вучић честитао је председнику Народне Републике Кине Си Ђинпингу на поновном избору за председника НР Кине и председника Централне војне комисије Народне Републике Кине.
„Ми у Републици Србији Ваш реизбор за председника посматрамо као јасну потврду Вашег несумњивог доприноса јачању улоге, угледа и значаја Народне Републике Кине, као и Ваше непоколебљиве оданости часном служењу кинеском народу. Чврсто верујемо да ће период пред нама, под Вашим преданим, мудрим и визионарским лидерством, бити обележен новим импресивним успесима Народне Републике Кине у свим областима, чему се посебно радујемо, почаствовани што Вас и кинески народ имамо за своје осведочене пријатеље.
Изузетно сам поносан што су односи Републике Србије и Народне Републике Кине на свом историјском врхунцу и посебно ми је задовољство што ћу у наредном периоду имати част да, заједно са Вама, наставим да улажем напоре на даљем оснаживању свеобухватног стратешког партнерства и челичног пријатељства наша два народа“, наводи се у честитки председника Вучића.