Вести

Председник Вучић: Чврсто стојимо уз наш народ на Косову и Метохији

Председник Србије Александар Вучић изјавио је да је апсолутно за вакцинацију, јер је то најважније у борби против ковида-19 и за чување живота људи и одбацио примедбе да се не замера антиваксерима због избора наредне године, наводећи да никада ништа није радио због избора, али да и поред сопственог чврстог става за вакцинацију, не може да допусти кршење Устава.
Председник Вучић је нагласио, коментаришући вређање Марка Видојковића, да је важно да се зна зашто он то ради, и додао - зато што постоје различити центри моћи у земљи и иностранству који желе да виде лошије резултате Србије и неуспешну Србију.
Рекао је да му мајка ништа није рекла поводом псовки које су упућене и њој и додао да опозиција води такву кампању са циљем да прикажу да се и њима исто дешава, а како каже - не дешава се.
Председник је указао на лоше услове на Факултету музичке уметности, најавивши да ће се изградити потпуно нови факултет у којем талентована деца неће морати да свирају по ходницима као сада.
С тим у вези је најавио да ће бити изграђена и концертна дворана. Подсетио је да су изграђене три ковид болнице, да је готово Дедиње 2, да је просечна плата у Београду 702 евра, у Србији 564 евра, просечан минималац 300 евра, а још 2013. године је био свега 159 евра.
Председник је истакао да је важно што су људи разумели тешку ситуацију на Косову и Метохији и колико су нам везане руке, али је поручио да морамо да се боримо за свој народ.