Вести

Председник Вучић: Додатна индустријализација Ваљева, "BIZERBA" мења ствари на боље

Фабрика немачке компаније "Bizerba", која је отворена данас у Ваљеву, додатно ће индустријализовати тај град, који ће ускоро добити и брзу саобраћајницу до Лајковца, али и општу болницу у чију ће изградњу бити уложено око 90 милиона евра, рекао је данас председник Србије Александар Вучић.

Председник Вучић је током обиласка фабрике и разговора са радницима рекао да ће радници имати плату од 1.100 евра и добре услове рада.

"Брзу саобраћајницу ћемо да завршимо, то је наша обавеза, као и према грађанима Ваљева", навео је председник Вучић.

Председник Вучић је рекао да се раније од Ваљева до Београда путовало око сат и 40 минута, док ће када буде завршена брза саобраћајница од Иверка до Лајковца путовање трајати око 50 минута.

Председник Вучић је рекао да је просечна плата у Ваљеву у децембру износила 608 евра, док ће у "Bizerbi" бити значајно виша.

"Тек ће да буде напретка. "Bizerba" мења ствари, прави велику разлику и када је реч о запошљавању људи и тако што повећава примања грађана Ваљева. Додатна индустријализација Ваљева нас обавезује да радимо и обнову пруге од Ваљева до Врбнице. Ваљево постаје центар путне и железничке инфраструктуре. Остаје да урадимо и општу болницу у Ваљеву на 77.000 квадратних метара, што ће коштати готово 90 милиона евра", навео је председник Вучић.

Такође, председник Вучић је истакао да ће у Ваљево до 15. октобра стићи гас, а у "Bizerbu" пре краја године.

"Bizerba" је од кључног значаја за даљи развој, додао је председник Вучић.

Председник Вучић се приликом обиласка упознао са вагама које производи "Bizerba", а генерални директор компаније Андреас Краут је том приликом истакао да је почаствован и привилегован због прилике да отвори постројење у Ваљеву и изразио уверење да ће у будућности Србија бити препозната као земља која производи најбоље ваге.

Председник Вучић изјавио је данас у Ваљеву, на отварању фабрике немачке компаније "Bizerba", да ће та фабрика бити веома значајна за цео Колубарски округ и централну Србију, као и да ће се у Ваљеву правити најбоље ваге у свету.

Председник Вучић је у обраћању истакао да компанија "Bizerba" има традицију дугу више од 150 година и захвалио породици Краут, као и свима другима који су учествовали у изградњи фабрике у Ваљеву.

Пре само нешто више од годину дана смо положили камен темељац у Ваљеву, рекао је председник Вучић и додао да су тада поједини мислили да је то само због избора.

Председник Вучић је рекао да ће ту радити између 300 и 350 радника који ће имати значајно већу просечну плату од просечне плате у Србији, што ће значити и много више новца за Ваљево.

Овде долази још једна немачка компанија, рекао је Вучић и додао да ће за мање од два месеца бити отворена још једна немачка компанија у Ваљеву.

Истакао је да ће за мање од годину дана бити завршена брза саобраћајница од Лајковца до Ваљева и да ће се стизати до Београда за 50 или 55 минута.

Остаје нам још да од Ваљева направимо право железничко чвориште, односно да обновимо пругу од Ваљева до црногорске границе.

Председник Вучић је додао и да ће до 15. октобра у Ваљево стићи гас, а до потрошача до краја године.

Председник Вучић је најавио да ће пројекат за општу болницу у Ваљеву бити завршен у јулу, као и да ће се градити најмодернија болница на 77.000 квадрата, која ће коштати 90 милиона евра.

"О малој хали од 15 милиона евра да и не говорим, која никоме није пала напамет раније, да је неко гради", додао је председник Вучић.

Председник Вучић је рекао да је "Bizerba" до сада уложила 21 милион евра у фабрику, од укупно 34,5 милиона евра.

Председник Вучић је додао да ће Србија уложити својих 4,5 милиона евра.

"Одавде ће излазити најбоље ваге у свету, кад се споје немачко знање и памет, са српским знањем и памећу. Са поносом ћемо рећи да су направљени овде у срцу Србије, у нашем Ваљеву", навео је председник Вучић.

Председник Вучић је рекао да у фабрици постоје иновативне технологије пошто је кров опремљен соларним ћелијама на 7.000 квадратних метара, које ће производити 40 одсто укупне потребе за енергијом у фабрици.

"У Ваљево и цео колубарски округ се враћа нада да можемо да имамо овакве фабрике и да можемо да радимо боље", навео је председник Вучић.

Како је рекао, у немачким фирмама у Србији ради око 80.000 људи, а до почетка следеће године ће то бити око 90.000 до 100.000 људи.

Захвалио је немачкој амбасадорки на помоћи и истакао да су грађани Србије показали да могу да буду добри и одани радници.

"Желим компанији много успеха и профит, урадићемо и путеве, гасне конекције, убрзавамо све радове и да желим "Bizerbi" да добро послује и прошири своје капацитете и да ускоро поново неки ашов забодемо, али да не идемо из Колубарског округа", истакао је председник Вучић.

Извор: Танјуг