Вести

Председник Вучић: Држава је решена да се обрачуна са организованим криминалом

Полиција ради свој посао и у наредним данима и недељама биће још хапшења, поручио је председник Републике Србије Александар Вучић, додајући да је држава решена да се обрачуна са организованим криминалом и да у тој борби нема заштићених.
Председник Вучић је после хапшења Дијане Хркаловић, некадашње државне секретарке МУП-а, на констатацију да је било критика и оцена да власт не сме да је ухапси, јер нешто крије, рекао да у томе нема истине.
Рекао је да је бивша државна секретарка Дијана Хркаловић ухапшена, како му је рекао министар са којим се чуо, на основу доказа које данас поседују надлежни органи везано за чувено убиство на шинама Властимира Милошевића.
Председник Вучић је истакао да је постојала група људи из Министарства унутрашњих послова, која је недвосмислено радила на прикупљању обавештајних података о њему и његовој породици, да је у све то несумњиво био умешан и инострани фактор, а све с циљем како би га склонили са власти.
Рекао је да грађани неће плаћати вишу цену гаса до краја грејне сезоне 2022. године, али да се брине како ће то бити решено, као и због тога што ће морати да се троше резерве наше земље.
Председник је изјавио да ће Србија до краја године престићи Хрватску по висини БДП-а. Подсетио је да је Србија за Хрватском била у заостатку 12 милијарди евра, а сада смо готови исти, док Црној Гори бежимо 13 пута.