Вести

Председник Вучић: "Hansgrohe" је велика ствар за Ваљево и нашу земљу

Немачка компанија "Hansgrohe" отворила је данас у Ваљеву фабрику санитарне опреме, а председник Републике Србије Александар Вучић изјавио је да је то велика ствар за тај град и нашу земљу, као и да ће "Hansgrohe" од краја следеће године запослити 300 радника и после до 1.000.

"Ту су и "Bizerba" и "Hisense", урадићемо и брзу саобраћајницу (од Лајковца до Ваљева) најкасније до марта, гасовод треба да дође у Ваљево, долази до 15. октобра, и када урадимо болницу за 90 милиона евра и халу од 15 до 20 милиона евра, то ће бити нови град", рекао је председник Вучић.

Председник Вучић подсетио је да треба да се обнови и преостали део барске пруге, од Ваљева до Врбнице на граници са Црном Гором.

"Крушик сада стоји боље, имао је дугове од 35 милиона евра, а сада 11,7 милиона. Имао је кредите од 10 милиона, сада два милиона... иде боље посао за Крушик, иако бисмо ми волели да не буде рата", навео је председник Вучић.

Председник Вучић рекао је да је "Hansgrohe" најбољи у свету у тој бранши и да је то једна од најбољих немачких компанија.

"Сада имају 50 запослених, врше обуке, када одете у Беч у хотел, Берлин и друге европске градове, у 80 одсто случајева тушеве које видите биће направљени у Србији", рекао је председник Вучић.

Председник Вучић додао је да ће до краја године немачка компанија запослити у Ваљеву више од 100 људи и до 2027. године имаће 1.000 запослених.

Ово ће да подиже Ваљево, нагласио је председник Вучић и додао да је инвестиција у нову фабрику вредна 85 милиона евра.

Фабрика је отворена у Индустријској зони Ваљево, а поред председника Вучића присуствују и генерални директор компаније "Hansgrohe" Ханс Јурген Калмбаћ, министар финансија Синиша Мали, министар грађевинарства Горан Весић, министар трговине Томислав Момировић, амбасадорка Немачке Анке Конрад и други.

Производи компаније "Hansgrohe" се могу наћи у бројним хотелима са пет звездица и бутик хотелима, приватним вилама и корпоративним представништвима широм света, између осталих у највишој згради на свету, Бурж Калифа, једном од најлуксузнијих путничких крузера Квин Мери 2, представништву Астон Мартина у Мајамију, али и у гламурозном Ексцелзиору у Дубровнику.

Председник Вучић је, обилазећи простор компаније, навео како су разговори са "Hansgroheom" започети пре две године, и да је изградња завршена за свега 13 месеци.

''Са "Hansgroheom" смо пре две године почели разговоре, и од тад смо направили све договоре и почели изградњу, и све завршили за тако кратко време. Да вам кажем, на састанку сам нас критиковао, за разне ствари, негде смо спорији, негде каснимо у експропријацији, да не причам сад, али све у свему урадили смо нешто што ни за пет годинама у неким земљама не би било урађено'', рекао је председник Вучић.

''Уз све моје незадовољство и жељу да увек мора боље, задовољан сам'', оценио је председник Вучић и додао да ће то значити за БДП Србије.

''Сваки долазак немачких инвеститора значи да ће доћи и остали. Кад једном дођу, онда доводе и пријатеље. Кажу својим комшијама, нама је добро тамо, дођите и ви. Тако ће ускоро и Чачак добити 800 запослених, јер су они рекли својим комшијама да им је овде добро'', рекао је председник Вучић.

Коментаришући то што су радници који ће радити у новоотвореној фабрици на обуци у Немачкој, председник Вучић рекао је да "Hansgrohe" улаже у људе.

''Видите како они улажу у људе. Можете сад мене да доведете који ништа не знам, али када се прође обука онда то остаје, овде се може научити'', рекао је председник Вучић.

Извор: Танјуг/ТВ Пинк