Вести

Председник Вучић: Хвала ЕУ на подршци коју пружате младим људима у Србији

Председник Републике Србије Александар Вучић посетио је изложбу "ЕКСПО иновације" у холу МТС Дворане поводом "Европске недеље могућности", на којој су српске компаније представиле своја иновативна решења и постигнуте резултате, и том приликом захвалио Европској унији на подршци коју пружа младим и образованим људима у Србији.

Изложба је подржана средствима Европске уније, кроз програме Фонда за иновациону делатност, а председник Вучић је том приликом захвалио Европској Унији на новчаној помоћи младим и образованим људима, за које је рекао да добро виде где је будућност Србије.

"Хвала на новцу ваших пореских обвезника Европске уније који сте издвојили да би сте помогли развој и иновативних технологија и науке и образовања у целини у нашој земљи", рекао је председник Вучић.

Председник Вучић је подсетио да је Србија добила организацију специјализоване изложбе ЕКСПО 2027. године.

"Сад нам предстоји много посла у наредне четири године. За нас наредне четири године су препуне изазова јер морамо бити спремни да урадимо све оно како би Београд и Србију представили на најбољи могући начин. А то можемо само уз вашу помоћ и подршку", рекао је председник Вучић.

Истакао је да је Србија у прва четири месеца забележила за 43 одсто увећан извоз ИКТ услуга и да то показује колико Србија има младих, стручних и способних људи.

''Ми рачунамо на вас и вашу подршку и мислимо да ово што ви радите и стварате треба и да представљамо на ЕКСПО. Представићемо ми све наше компаније, и бомбоне, и кекс, али оно што мислим да ће наићи на највећу пажњу свих људи који дођу, је ово што сте показали вечерас", истакао је председник Вучић.

Нагласио је да ће Србија сада улагати у иновациони сектор неупоредиво више како би била припремљена за 2027. годину.

"Можете очекивати још више новца од своје државе, а ми ћемо од вас очекивати резултате", закључио је председник Александар Вучић.

Извор: Танјуг