Вести

Председник Вучић: Косово и Метохија је део Србије

Предизборни скуп Српске напредне странке "Александар Вучић - Србија не сме да стане" завршен је у Смедереву, а председник Републике Србије и члан Српске напредне странке Александар Вучић рекао је да је Косово и Метохија део Србије и да ће држава бринути о свом народу ма где да наши људи живе.

"И да вам кажем, измишљали су свашта и измишљаће свашта - Косово и Метохија је део Србије, било је и биће, за разлику од њиховог времена, када су све учинили да им га предају", рекао је председник Вучић обраћајући се окупљеним грађанима испред хале, пре скупа напредњака у Смедереву.

Председник Вучић позвао је све наше људе који живе у иностранству да се врате у Србију.

Председник Вучић рекао је да је пре него што је дошао на предизборни скуп, у Смедереву посетио у оближњем Михајловцу домаћинство породице Николић, чијих се 11 чланова вратило у Србију.

"Позивам и све друге људе да се врате у своју Србију - нема сунца нигде на свету као што га има овде у нашој Србији, као што га има овде код нас. Радом све може да се постигне", нагласио је председник Вучић.

Председник Вучић рекао је да та породица има већ четворо унука, као и да кажу да ће их бити још.

"Дошли су из Аустрије и успешно овде воде фирму и обрађују много хектара земље", навео је председник Вучић.

Председник Вучић прокоментарисао је претходно обраћање на скупу Арно Гујона и нагласио да је тачно да се Србин никада не савија.

"Можеш да га исечеш, храст може да исечеш и уништиш, али неће Србин да се савија", навео је председник Вучић.

Председник Вучић додао је да он увек говори о нечему о чему други не говоре, о великим стварима - Косову и Метохији и Лазаревом завету.

Председник Вучић рекао је да 70 година нисмо направили филм или представу о Јасеновцу, нити смо 20 година хтели да дамо име булеварима и улицама по јунацима са Кошара, нити смо пре смели да спомињемо српске владаре и краљеве на улицама Београда.

Председник Вучић додао је да су тако приговарали његови политички противници како бисмо могли да откупимо слику Паје Јовановића, не знајући да је држава то већ покренула, за разлику од претходне власти, и успела да врати ту слику у нашу земљу.

"Рекао сам да купе, наша је, колико год да кошта, то је наше српско наслеђе и чуваћемо је у нашој Србији. Рекао сам нађите закон по ком то може да се уради и идите и купите и видите да може, нашли смо и купили слику Паје Јовановића, све се може кад се хоће", рекао је председник Вучић.

Председник Вучић навео је да су грађани приметили да можемо и сами да доносимо одлуке и мењамо себе и да можемо другачије према својој отаџбини да се односимо.

Председник Вучић рекао је да су пре два месеца говорили да неће бити избора јер Американци то не дају, па ето имамо изборе 17. децембра.

Јер у овој земљи одлучују грађани Србије, а не Американци или било која друга амбасада, поручио је председник Вучић.

Председник Вучић рекао је да је прихватио захтев да буде носилац листе, да му је то највећа част, али да зато хоће да сноси одговорност.

"Стварно мислите да је могуће да ја будем председник, а да председник владе буде неко од ових који су земљу уништавали? Могуће је да они буду председници владе. Ако победе на изборима, ја ћу им дати мандат. Али ја више нећу да будем председник. Јер ја више ништа не могу да урадим за грађане Србије после тога. И хоћу да то људи у Србији добро знају", поручио је председник Вучић.

Како је рекао председник Вучић, не жели да глуми председника да би му било лепо, а да, како је рекао, народу буде лоше под онима који ће земљу да униште.

"Ја то нећу себи да радим и не желим да будем председник. Желим да будем председник који може да ради за народ. То је једино што ме занима. И зато људи да знају када гласају. Да не гласају само за листу посланика. Већ да гласају и за свог председника. Да гласају за или против мене. Баш онако како то они кажу", нагласио је председник Вучић.

Председник Вучић поручио је окупљеним грађанима да на изборима имају само две могућности: да гласају за Драгана Ђиласа или за листу "Србија не сме да стане".

"Јер сви ти други, макар и говорили да су другачији од њих, сви су за листу Драгана Ђиласа. И на крају ће бити са њима. Прошли пут када сам то говорио, многи ми нису веровали. А сада видите да сам све што сам вам говорио, да је била сушта истина", рекао је председник Вучић.

Председник Вучић истакао је да све може да се промени у једном дану као када је промењена власт 2000. године коју је окривио за то што је Црна Гора отишла од Југославије, а Косово 2008. године прогласило независност.

"А они су само тражили да то не буде до избора. А после избора, слободно проглашавајте независно Косово. Толико их је било брига за Косово. Толико су се интересовали за то. Е то је оно што смо успели да променимо", поручио је председник Вучић.

Председник Вучић додао је да смо се годинама мучили са проблемом Железаре када су Американци отишли.

"На крају смо решили проблем. Ви сад мислите да је то заувек дато. Надам се. Уз наше кинеске пријатеље. Јесам ли сигуран? Нисам. Увек је потребно да се борите, да гледате да помогнете радницима. Да саслушате њихове муке и проблеме. Али 5.300 људи ради данас у Смедеревској железари. Редовно прима плате, а не би примили ни један једини динар да су такви остали на власти", рекао је председник Вучић.

Председник Вучић додао је да деценијама није урађен ни један честит пут према Копорину, Покајници, Пиносави, у Великој Плани и у Смедеревској Паланци.

"Само зато што их није било брига. Било их је брига да се они обогате. То је једино што им је било важно", рекао је председник Вучић.

Председник Вучић додао је да је могао да се понаша другачије, да глуми префињеног господина, а да уствари никада ништа не уради за Србију.

"Узгред, и болницу Стефан Високи у Паланци, и Смедеревску болницу, не само да ћемо да реконструишемо, него већ у потпуности да изградимо. А већ у фебруару и марту добијате магнетну резонанцу овде у Смедеревској болници да нема потребе да идете у Београд. Кроз Плану и Паланку пролазиће брзи воз ка Нишу. Овде радимо све пројекте око канализације, чисте Србије, пречистача, отпадних вода и свега другог што је потребно", најавио је председник Вучић.

Председник Вучић нагласио је да ће радити на даљем довођењу инвеститора и подсетио да је, када је први пут дошао у Смедерево, скоро нико није радио.

Како је рекао, прво је довео компанију из Финске, а затим другу, па трећу, решио проблем железаре.

"Данас би поново да се врате ови који су земљу уништили. Јер мисле има пара, али за њих. А ваше паре поново би брзином муње нестале. Не смемо то да дозволимо ни због младих људи, ни студената, ни оних који долазе. Ти млади људи су наша будућност. Зато и студентске картице, зато и рекордно ниска незапосленост", поручио је председник Вучић.

Председник Вучић рекао је да 30. новембра иде 20.000 динара за сваког пензионера у Србији, 1. децембра иде 10.000 динара за кориснике социјалне помоћи, а од 1. јануара иде још 14,8% повећања пензија.

"Пензије морају да прате плате и пензионери ће бити све задовољнији. И све то можемо да изгубимо у једном дану, 17. децембра", поручио је председник Вучић.

Како је рекао, његова листа хоће пристојну и нормалну Србију и неће дирати ни у чије мајке, очеве и њихову децу, јер су, како је рекао, за њих све мајке, очеви и деца светиња.

"И зато хоћемо да их победимо убедљивије него икада", рекао је председник Вучић.

Председник Вучић позвао је функционере и активисте са своје листе да крену да разговарају са грађанима.

"Зато немојте да вам је тешко да обиђете сваку кућу, да разговарате са домаћинима, има људи у локалу који су лоше радили, а није то оно што је најважније, најважније је да покажете бригу и да људи виде куда земља иде", рекао је председник Вучић.

Председник Вучић истакао је да се земља креће у добром смеру као и да ће мењати оне на локалу који су лоши и који нису довољно добро радили.

"Да изађемо на изборе 17. децембра и да победимо Драгана Ђиласа и све са његове листе, да покажемо да је Србија много боља, много вреднија и много важнија за свакога од нас, јер ништа важније од Србије немамо", навео је председник Вучић.

Председник Вучић позвао је све окупљене да једним великим аплаузом поздраве јунаке из неколико Удружења бораца присутних на скупу који су ратовали за Србију 90-их година и борили се за српски народ.

"Позивам вас да изађемо на изборе, да кажемо да, ми бринемо о Србији, да зато доносимо мамографе и магнете, да хоћемо да имамо здраве људе, здраве жене, мајке, сестре, да хоћемо да имамо здраву децу, хоћемо да наша деца имају посао и хоћемо да се боримо за то", рекао је председник Вучић.

Председник Вучић навео је да се неће склањати и да неће бежати, јер према његовим речима, другу отаџбину немају као и да ће се борити за своју Србију.

"Изборићемо се и победићемо их 17. децембра. До победе за нашу Србију. Србија не сме да стане. Живела Србија!", закључио је председник Вучић.

Извор: Танјуг/ТВ Вести