Вести

Председник Вучић: Људи који воле Србију су највећа снага наше земље

Председник Републике Србије и члан Српске напредне странке Александар Вучић поручио је, на скупу Српске напредне странке у Пироту, да су људи који воле своју земљу највећа снага Србије.

"Ма колико то било тешко, наше је да чујемо и слушамо вас и да се бавимо вашим, а не својим проблемима", истакао је председник Вучић.

Пренео је на скупу да је пре него што је дошао у Пирот обишао два села у близини тог града Блато и Костур, две породице.

Председник Вучић је рекао да једној породици треба нови дом да се изгради, док је друга породица која се вратила из Париза у Србију и сада планира да отвори музички студио у центру Пирота.

Рекао је да реч о Србину из Београда Павлу Ковачевићу који је живео у Паризу и са женом и двоје деце се вратио у Србију, ту да остане.

"Код њих сам видео огромну љубав према нашој земљи, чудесну енергију", нагласио је председник Вучић и поручио да су управо људи наша највећа снага.

Захвалио је потпредседници Главног одбора и члану Председништва Српске напредне странке Ани Брнабић на свему што је урадила у претходним годинама за своју земљу.

Рекао је да ће држава помоћи да Бабушница добије спортску халу, као и да ће се ту радити и реконструкција школе.

"Не може Бабушница да заостаје, мора и она крупним корацима да граби напред", нагласио је председник Вучић.

Рекао је да управо креће изградња пруге између Ниша и Димитровграда која ће бити за брзину возова од 120 км на сат и да ће бити важна веза између Београда и Софије.

Председник Вучић је нагласио да је за исток Србије важан и гасни интерконектор који се гради између Србије и Бугарске, као и да ће држава помоћи да се нађу инвеститори за Пирот, Димитровград, Бабушницу и Белу Паланку.

Извор: Танјуг/ТВ Вести