Вести

Председник Вучић: Морамо да чувамо своју државу и будућност своје државе

Председник Републике Србије Александар Вучић оценио је, да је ове године, на комеморацији у Поточарима, била наглашенија снажнија и жешћа кампања, више мржње усмерене према српском народу, него прошле и претпрошле године и како је додао више мржње из оног медијског, и политичког дискурса који се тиче наше одговорности.
Председник Вучић је рекао да је датум обележавања Сребренице тежак дан, дан језивог злочина почињеног над Бошњацима, и логично је да он такве последице и после 27 година оставља.
Најавио је да ће Влада сутра на седници усвојити одлуку да се вантелесна оплодња о трошку државе прихвата за жене, не као до сада до 43. већ 45. године.
"То је велика вест за жене у нашој земљи. То је много пара, пошто државу коштају 260.000 динара само основни трошкови по једном покушају, у питању су милиони евра годишње", истакао је председник Вучић.
Такође је навео да ће велики део нове Владе Србије чинити неки други људи, у односу на њене досадашње чланове, а да су четири кандидата за премијера.
На питање да ли ће неки министри остати у Влади, председник је одговорио да неки хоће, али да добар део неће.