Вести

Председник Вучић: "Новости" чувају ћирилицу и доносе проверене информације

Председник Србије Александар Вучић присуствовао је свечаној академији поводом 70 година "Вечерњих новости" и том приликом истакао да су "Новости" озбиљне новине које доносе проверене информације.

"Да не заборавимо да је то једна од ретких новина која баштини и чува наше ћирилично писмо и увек сам срећан када могу да присуствујем оваквим догађајима јер оваквих 70 година свакако јесу историја", рекао је председник Вучић.

Председник Вучић, говорећи о предстојећем учешћу на Форуму "Појас и пут" рекао је да је посета Кини веома важна у тренуцима који нису нимало лаки.

Председник Вучић најавио је важне сусрете и потписивање важних споразума са Кином, али и билатералне сусрете са председником Кине Си Ђинпингом и са Ван Ху Нингом, "кинеским Кисинџером".

"Потписаћемо документе о свеукупној сарадњи, слободној трговини, што је од посебног значаја за нашу земљу и клиринг јуан за наше банке. То су темељни споразуми, а биће важних саобраћајних и инфраструктурних споразума", објаснио је председник Вучић.

Председник Вучић указао је на хајку која се против њега води у опозиционим медијима, а говорећи о опозицији која се жали на изборне услове.

"Свако од њих мисли да је много паметнији и чудом се чуди што га народ неће", навео је председник Вучић.

Председник Вучић рекао је да је незапамћено и незабележено да се опозициони медији радују мерама против било кога у сопственој земљи.

Извор: Танјуг