Вести

Председник Вучић: Очуваћемо националне интересе наше земље

Председник Републике Србије Александар Вучић изјавио је да је разговор са представницима "велике петорке" био тежак и да за нас ту није било лаких тема, али да не може да прича о детаљима, јер је, како је рекао, такав договор.

"Али разумем да све око Косова и Метохије, за нас је изузетно тешко. И сада нешто што бих рекао грађанима, пошто људи мисле да је то само због Бањске. То је тактички било ужасно за нас, донело катастрофалне тренутне и вишенедељне или вишемесечне последице", рекао је председник Вучић.

Председник Вучић је подсетио да је, у стратешком смислу, њихов једини циљ да на крају Србија призна такозвано "независно Косово".

"Тако да, је л' би био разлог Бањска или би био разлог неки други, може нешто у том тактичком смислу да промени, али суштински та политика односа према Србији која је присутна увек има предности, јер 22 од 27 земаља Европске уније, најмоћније земље, су признале тзв. независност "Косова" и Сједињене Америчке Државе поготово, онда вам је јасно како ствари стоје. Тако да, за нас ту нема лаких ствари, али се надам да ћемо успети да, и верујем ако то могу да кажем и да умирим људе, успети да пронађемо неки излаз и да Србија настави да гура, и не само добрим путем, већ чинећи велике успехе у својој економији и изградњи инфраструктуре, побољшању здравствених услуга за наше грађане", рекао је председник Вучић.

Председник Вучић је најавио да ће у четвртак, петак, ићи у Брисел где ће тема бити Косово и Метохија и нагласио да верује да ће Београд успети да пронађе излаз да Србија настави да гура, да истовремено сачувамо срж наше националне политике и наших националних интереса.

Како је рекао, грађани не треба да брину.

"То је наш посао, ми ћемо се изборити", рекао је председник Вучић и додао да може да се деси да ће и председница Владе Републике Србије Ана Брнабић по повратку из Њујорка, у то време бити у Бриселу, али различитим поводом.

"Ја да награбусим око Косова и Метохије, а она неким лепшим поводом", рекао је председник Вучић и додао да се разуме да је све око Косова и Метохије за нас тешко.

"Наше је да се боримо и изборићемо се, да ли је то пријатно, није", рекао је председник Вучић.

Говорећи о санкцијама које су поједини представници опозиције тражили да се уведу председнику због догађаја у Бањској, председник Вучић је рекао да је то јединствен случај у свету да неко из опозиције тражи да буду уведене санкције против њихове земље.

"Јер када уводите санкције против председника једне земље, онда наравно правите лошу репутацију за земљу, да ће то да се одрази и на инвестиције и на све друге. Они се страшно секирају сад што санкција нема. Јер не зна шта ће са собом. Али то је толико неодговорно, толико неозбиљно. Толико, ако ми дозволите, антидржавни приступ и антинародни приступ", рекао је председник Вучић.

Извор: Танјуг/ТВ Пинк