Вести

Председник Вучић: Привредни раст у трећем кварталу 7,7 одсто

Председник Републике Србије Александар Вучић рекао је да је раст у трећем кварталу стопа привредног раста била 7,7 одсто, и да ће Србија на основу ових података ове године имати раст од 7,5 одсто, чиме ће бити најбрже растућа економија у Европи.
Председник је изјавио да за шест дана креће исплата нове новчане подршке грађанима, од 20 евра, коју ће примити укупно 5.801.759 грађана.
Рекао је да је то 199.157 више пријављених у односу на број оних који су се пријавили за помоћ од 30 евра.
"Улица никада неће водити политику Србије док сам на месту председника", поручио је председник Вучић и најавио да ће у наредних неколико дана боравити на подручју између Лознице и Крупња и са људима разговарати о евентуалној експлоатацији јадарита у том крају.
"Нећу да разговарам са политичарима ни тајкунима, Ћутом, Зеленовићем,...Ђиласом, већ само са народом у 10 села која треба да буду погођена, да видимо шта је то што су потребе и шта је најбоље", рекао је председник Вучић.
Истакао је да компанија "Rio Tinto" још није урадила студију изводљивости за животну средину и да ће се на то чекати још најмање годину дана и два или три месеца и да до сада ништа још не постоји.
Председник Вучић показао је девет докумената које је држава за време бивше власти издала компанији "Rio Sava eksplorejsn", у периоду од 2004. до 2012. године, којима јој се дозвољавају геолошка истраживања и бушење на територији Лознице.
Тада је одобрено извођење радова на подручју Јадра које једино суштински дозвољава бушење на територији Србије.