Вести

Председник Вучић: Споразум о сарадњи са Француском веома је важан за Србију

Председник Републике Србије Александар Вучић истакао је да је споразум о сарадњи са Француском веома важан за Србију и њен даљи развој, па је изразио велику захвалност француском министру Франку Ристеру што је у јеку пандемије дошао у посету Србији. Поручио је да Србија посебно цени пријатеље који своје пријатељство показују у тешким околностима.
Председник Александар Вучић изјавио је да је споразум веома важан, јер ће допринети модернизацији електро-мреже, о чему се одавно разговарало са "Шнајдер електриком", али из различитих разлога до потписа још није дошло. А сада је споразум потписан захваљујући одлучности председника Француске и посвећености француских партнера, као и нашем напорном раду. Председник је истакао да је много посла пред нама, да се крене у грађевинске радове на пројекту београдског метроа пре краја следеће године, на првој линији Макиш-Миријево.
Председник Србије указао је на то, да је Србија уз помоћ Француске успела да покрене радове на београдском аеродрому. Посебно се захвалио председнику Француске Емануелу Макрону, који је, како је рекао, увек показивао разумевање за наш народ.