Вести

Председник Вучић: Србија ће увек бити уз свој народ

Председник Републике Србије Александар Вучић је вечерас на скупу "Србија наде" поручио да је најважније питање за друштво, које се чуло после трагедија 3. и 4. маја, које је поставила мајка једне од убијених девојчица - чему смо учили децу, чему их учимо данас и шта ћемо да их учимо сутра и додао да децу треба да учимо заједништву, а не поделама.

Грађани су скандирајући дочекали председника са - "Ацо Србине", а он их је замолио за минут ћутања за настрадале трагедијама у ОШ "Владислав Рибникар" и у Младеновцу.

"Бескрајно вам хвала што сте у оволиком броју дошли на плато испред Дома Народне скупштине, што киша која цео дан пада није вас отерала одавде, показали сте колико сте упорни и спремни да се борите за нормалну и пристојну Србију, бескрајно вам хвала на томе", поручио је председник Вучић на почетку говора.

Председник Вучић је рекао да данас морамо да разговарамо у тишини и да покушамо да чујемо и питање и одговоре, сваку муку коју заједно осећамо и сваки страх и сумњу, јер смо то дужни деци коју смо изгубили и сваком детету коме треба да помогнемо да порасте, јер од нас овде добрим делом зависи где и како ће расти.

Истакао је да морамо да видимо да ли ћемо децу учити мржњи или љубави разумевању или свађама, поделама или заједништву и хоће ли сутра говорити да су једни народ и елита, а други руља и сендвичари, једни унижени, а други узвишени и да ли ће знати да кажу добар дан, хвала и молим, или су други непријатељи које треба уништити јер се разликују.

Председник Вучић изјавио је да ће после скупа "Србија наде" бити одржана седница Савета за националну безбедност поводом најновијих дешавања на Косову и Метохије.

"Говорићемо шта ће бити на КиМ, а плашим се много тога лошег јер знам са киме имамо посла", рекао је председник Вучић.

Председник Вучић је оценио да су приштинске власти намерно чекале овај дан када је значајан број мушкараца са севера КиМ дошао у Београд да би, како је рекао, напали на општинске зграде и у Зубином Потоку, Лепосавићу, Звечану.

Председник Вучић је рекао да су због свега што се дешава заједништво и јединство потребнији него икада.

Председник Вучић је захвалио грађанима који су великом броју дошли испред парламента, а они су му скандирали "Ацо, Србине".

"Имамо само да вам кажем да када смо уједињени и заједно тада нам нико не може ништа", рекао је председник Вучић.

Председник је, говорећи о мерама након масовних убистава у Београду и околини Младеновца, рекао да је у акцији разоружавања прикупљено више од 50.000 цеви и минско-експлозивних средстава.

"Размислите само колико смо живота тиме сачували и спасли. То је важно, да држава предузима мере, увели смо полицајце у школе. Још много тога ћемо морати да урадимо како би се и наставници и деца осећали сигурније", поручио је председник Вучић.

Председник Вучић најавио је на скупу "Србија наде" да ће од сутра неко други водити СНС, као и да ће од Видовдана почети формирање Покрета за народ и државу, чији ће стожер бити СНС.

"Ово је последње вече у коме вам се обраћам као председник СНС, сутра ће неко други преузети моју, вашу, нашу СНС, чији ћу члан остати и верни и одани члан бити. Али ћу од сутра бити председник свих грађана Србије, а не председник политичке партије", рекао је председник Вучић.

Како је рекао, дивни људи ће од сутра преузети руковођење СНС.

Извор: Танјуг/РТС