Вести

Председник Вучић: Србија се налази на одличном путу

Председник Србије Александар Вучић рекао је вечерас да је први пут у нашој земљи просечна плата прешла 100.000 динара, да је сада 855 евра и додао да је пре десет година била само 330 евра.

"Кад снови постану стварност, напред у будућност", истакао је председник Вучић.

Према његовим речима, ово показује да се Србија налази на одличном путу.

"Добили смо податке за мај месец просечне плате у Републици Србији у многим нашим градовима. У Београду просечна плата је 1.075 евра, у Новом Саду 982 евра, у Нишу 813 евра и приближава се просеку Републике", рекао је председник Вучић и додао да је у Бору просечна плата 1.025 евра.

Додао је да добре инвестиције и визионарска политика дају резултате.

Председник Вучић истакао је да ћемо пре краја године имати просечне плате више од 900 евра, а следеће године више од хиљаду евра чиме ћемо, како је рекао, направити озбиљну историјску разлику у односу на период сиромаштва, незапослености и пропадања.

"Пред нама је тежак пут одговорности и озбиљности, морамо да радимо још више, напорније јер знамо и видимо да можемо, јер Србија може да граби крупним корацима напред", поручио је председник Вучић.

Позвао је све грађане да раде заједно, да се уједине како бисмо, како је рекао, остварили и све оно што смо се "договорили да ћемо заједнички да направимо до 2027. године, а то је да просечна плата буде 1.400 евра и пензија 650 евра".

Извор: Танјуг