Вести

Председник Вучић у Нишу на приказу тенкова

Председник Републике Србије Александар Вучић присуствовао је приказу тенкова Т-72 МС у Касарни "Мија Станимировић" у Нишу, оценивши да ће то допринети већој оспособљености наших снага. У питању су руски тенкови Т-72, у модернизованој варијанти, који се сматрају једним од најбољих тенкова икада направљених. Ови тенкови, који су ударна снага копнене војске, располажу активним оклопом, као и убојитим наоружањем чији је основ топ калибра 122 милиметра. Тенкисти су, задовољни новом опремом, председнику Вучићу у знак захвалности уручили макету тенка.
Председник Вучић рекао је да је представљено 11 нових тенкова Т-72 МС у Нишу који имају много снажнију балистичку заштиту, тј. оклоп, као и бољу навигацију. Подсетио је да смо добили и 10 оклопних возила БРДМ2 и додао да ће Србији бити испоручено из Русије још тих оклопњака и тенкова Т-72 МС.
Председник је нагласио да је циљ да још оснажимо нашу војску и позицију војне неутралности, како би могли да одвратимо сваког потенцијалног агресора на нашу земљу.
Председник Александар Вучић је најавио и могућност додатног, ванредног повећања плата за припаднике Војске Србије у 2021. години, поред повећања од пет одсто које ће добити цео јавни сектор, па и запослени у Војсци.