Вести

Председник Вучић: У Србији ће се живети још боље

Председник Републике Србије Александар Вучић изјавио је да су интереси појединих спољних сила и домаћих тајкуна толики да то нема везе са здравим разумом.

Председник Вучић то је рекао за ТВ Хепи, говорећи о предизборној кампањи и додао да је битно у кампањи говорити о људима и потребама грађана, а не о томе кроз шта морате да прођете да бисте преживели политичаре у Србији који мисле да имају подршку запада.

Председник Вучић рекао је и да су десетине милиона евра уложене у свргавање власти.

"Нема разлике у сваком дану. Ни временска прогноза не може без Вучића. Навикао сам да ми је свеједно, али и у временској прогнози сам крив. Када је сунце терамо људе да раде по врућини, када је снег и када домаћинства немају струју, снег је изненадио Вучића и његове", рекао је председник Вучић.

Сутра почиње исплата пензионерима и корисницима социјалне помоћи

Председник Вучић изјавио је да ће сутра почети исплата 20.000 динара помоћи пензионерима и корисницима социјалне помоћи, а након тога мајкама и очевима средњошколске деце.

Председник Вучић рекао је да је то лепа мера пред празнике.

"Упркос корони, ратовима, разним кризама, наш јавни дуг је нижи него 2012. године. Задуживали смо се до 2015. године да бисмо исплатили обавезе", рекао је председник Вучић и напоменуо да је стопа јавног дуга 51 одсто.

Држава упутила молбу да у Савету родитеља буде Бранко Анђелковић

Председник Вучић објаснио је да је држава упутила молбу и захтев Савету родитеља Основне Школе "Владислав Рибникар" да Бранко Анђелковић, отац погинуле девојчице Маре, буде представљен у том савету.

Председник Вучић је навео да има много злоупотреба у вези са трагедијом која се догодила.

"Ја то не гледам, али показали су ми, дошла је ваљда Милица Стаменковски у програм на Нову С или Н1, ја то и не разликујем, а питање новинарке је било, ево видите, ништа држава није урадила за родитеље. Онако најстрашнија, једна патолошка, болесна злоупотреба свега што су радили све време", навео је председник Вучић на ТВ Хепи.

Председник Вучић је рекао да му се чини да родитељи убијене деце с правом, мада, како каже, не жели да буде судија и да одлучује, траже одређене ствари за себе и буду представљени у Савету родитеља.

"Ти родитељи су тражили одређене ствари за себе, требало је да буду представљени у савету родитеља. Да имају човека. Требало је да буде Бранко Анђелковић, иначе отац погинуле девојчице Маре. И држава Србија је упутила молбу и захтев савету родитеља да прихвате тог човека за члана савета родитеља. Савет родитеља није желео да прихвати ту одлуку да је донесе. И сад ти родитељи кажу, ми само желимо да држава сама ради свој посао око меморијалног центра, што ми већ радимо свакако и ту договору са њима. И ништа више. Али ови неће ни да чују, неће ни да слушају о чему је реч", рекао је председник Вучић.

Председник Вучић је подсетио да је опозиција "толико бринула" да није ни саучешће изјавила родитељима погинуле деце.

"Не, нису крили, овај из Г17 плус је то први признао, Алексић, па је затим и Лазовић и сви, њима је било тешко да упуте саучешће. А њихова листа зове се "Стоп насиљу". Они су водили протесте саосећајући тобоже са родитељима којима ни саучешће нису упутили. Али то је та врста страшног лицемерја", оценио је председник Вучић.

Каже да опозиција нема шта да понуди грађанима.

"Не постоји ни једно обећање, не постоји никакав програм, никакав план. Нисте га видели. План је, кад вас питају за Косово и Метохију, ви кажете да то није кључно питање. Кад вас питају за санкције Русији, кажу имамо много важније питање. Кад вас питају нешто за Сребреницу, кажу нећемо да се враћамо у прошлост, хоћемо да гледамо у будућност. И то су њихови тренинзи и тако су научени", рекао је председник Вучић.

Опозиција нема вредносне ставове, уједињују се због новца

Председник Вучић изјавио је да опозиција нема никакве вредносне ставове сем да буде против њега и да ће се сви ујединити само да би дошли до новца, и поновио да избори нису игра и да држава није играчка.

Председник Вучић је на ТВ Хепи рекао да је опозиција направила вештачку поделу, "да ли си за Вучића или против".

"Код њих вредносни ставови не постоје. То вам је овај из Француске Јовановић и признао. Он нема никакве вредносне ставове у животу. Вредносни став је, хоћу да будем власт. И други исто. Хоћу да будем власт са Ђиласом. Јер сам са Ђиласом договорио како ћемо да пљачкамо заједно. И то је све. Уједињују се само због новца", рекао је председник Вучић.

Додао је да је то борба за више од пет милијарди евра зато што наша економија добро стоји и зарађује много више.

Истакао је да ће се у Србији живети још боље.

"Просечна плата биће 1.400 евра до краја 2027. године. Ми морамо Експо да направимо, земља ће да процвета, биће промењена потпуно. Нама ће 2028. године метро бити готов, иако је Ђилас обећавао да ће бити готов до 2011. године. Ми ћемо да га урадимо. Урадићемо комплетно спајање, и то возовима, аеродрома "Никола Тесла" са центром града. Али ћемо да спојимо и Обреновац, па цео кружни прстен око Београда", навео је председник Вучић.

Председник Вучић је додао да ће бити урађени нови клинички центар и тржница у Крагујевцу, а да се од Лознице до Прокупља и Врања у неколико фаза раде болнице.

"Они су урадили нула болница, нула клиничких центара, нула домова здравља. Ништа, људи, за 12 година", рекао је председник Вучић.

Председник Вучић је истакао да га опозиција већ 11 година оптужује да је признао Косово и Метохију.

"А у њихово време, 2008. Косово је прогласило независност и тада је 85 земаља признало независно Косово", рекао је председник Вучић додајући да је за време његове власти 28 земаља повукло признање такозваног Косова.

"И сад ви мени објасните, а где је ту логика?", констатовао је председник Вучић.

Додао је, једни би да се спремају за рат, а други, како је рекао председник Вучић, не знају шта.

"Нама је потребан мир. Нама је потребна стабилност. Нама је потребна озбиљност и одговорност. Избори нису игра и држава није играчка и то ћу да понављам до краја кампање", поручио је председник Вучић.

Ако добијемо изборе још више ћемо водити рачуна о људима

Председник Вучић изјавио је да ако листа чији је он носилац добије поверење народа на изборима 17. децембра, још више ће водити рачуна о грађанима, како би показали пажњу, решаваће проблема грађана и урадити све што су обећали.

"Просечна пензија биће 650, плата 1.400 евра, а ако то успемо то су тектонске промене и огромни успеси за нашу земљу", рекао је председник Вучић на ТВ Хепи.

Додао је и да ће, уколико изгубе, признати резултате и пустити "стручњацима" да воде Србију "испод Ђиласовог шињела".

Према његовим речима, људи треба да знају да ће се после избора све листе опозиције ујединити и постати једна у истом дану.

"Постоје две опције - за "Србија не сме да стане" или за листу Драгана Ђиласа. У чему је разлика осим што неко покушава да вам одузме патриотски глас. Овога пута и не крију", рекао је председник Вучић.

Председник Вучић је позвао грађане да дођу данас на предизборну конвенцију у Ужицу и најавио да ће пре тога обићи породицу из Чачка у којој живе син и мајка, као и село Злакуса код Ужица.

БИА ће се бавити спорном фотографијом Ђорђа Микетића

Председник Вучић изјавио је да ће се Безбедносно информативна агенција бавити фотографијом која је наводно употребљена за "претњу" једном од кандидата опозиционе листе Ђорђу Микетићу.

"БИА ће се позабавити снимком, јер то није слика већ је направљена издвојено, речено ми је да је то скинуто са снимка, а тај снимак није направљен тајном камером, већ неком, како сам ја добио информацију из БИА, то је снимак направљен из близине. Он је неки свој кућни снимак употребио и он зна одлично ко га је снимао и мислим да ће БИА то показати", рекао је председник Вучић.

Председник Вучић додао је да је "он једна људска срамота" и да не може да говори о свему што зна.

"Ја не могу да говорим о свему што знам, и срамота је како се понашају", рекао је председник Вучић.

На оптужбе да "БИА припрема доказе", председник Вучић рекао је да се не припремају никакви докази, и да постоје ствари о којима је срамота и да се говори.

"Постоје ствари које знамо, срамота да се о таквим стварима и говори, и то нема никакве везе ни са мушко-женским односима, ни са женско-женским ни мушко-мушким и другим односима. Ово што је покушао да подметне сам је снимао", рекао је председник Вучић.

Када је реч о кампањи која се, како је новинар рекао, "прљава кампања која се води против председника и која укључује његову породицу", председник Вучић рекао је да ти који је воде "живе у свом балону у ком је истина само оно што они саопште".

"Брига их шта је реалност. Био је неки стручњак из Ниша у медијима пре неки дан, из бивше власти који је катанчио фабрике, Симоновић који каже да су они преговарали за три фабрике. Он је дошао у Ниш пре три године, а после шест, седам година наше власти ја сам преговарао за фабрике, од почетка до краја", рекао је председник Вучић.

Председник Вучић рекао је и да он зна своја права и шта сме, а шта не сме, и да они који га нападају не могу да га убеде да су људски хероји, а не људска срамота.

"Тешко да можете. Можда једног дана када будем ослобођен чувања свих тајни, а то је за три и по године кад прође мој мандат", напоменуо је председник Вучић.

Председник Вучић оценио је да опозиција не жели Србију, већ да говоре о Србији и желе земљу која ће да буде сервилна и служи туђим интересима.

"Она земља у којој се они богате, а народ сиромаши. Данас упркос лошем наталитету и фертилитету и мање људи у земљи ми имамо 550.000 запослених више. То све говори. То је допринело путевима, болницама. У сваком граду за пола године или годину ћемо имати мамограф, то показује бригу о нашим мајкама, женама, ћеркама", рекао је председник Вучић.

Пало им на памет да помере спомен плочу, против Срба дозвољено све

Председник Вучић данас је поводом померања спомен плоче српским војницима на војном гробљу у Приштини запитао коме нормалном може тако нешто да падне на памет, сем ако је, како је навео, против Срба дозвољено све.

"У Приштини је померен споменик страдалим српским јунацима из Првог светског рата. Ком нормалном човеку може то да падне на памет? Само ми реците, коме нормалном то може да падне на памет? Шта треба да вам је у глави да тако нешто урадите? Пало им је напамет, јер је против Срба дозвољено све", истакао је председник Вучић.

Председник Вучић додаје да је зато је дозвољено да му неки објашњавају како нам "много тога доброг желе поједини посланици европског парламента".

"Погледајте им изјаве, увек су им биле огољено антисрпске. Сваки од њих када дође и каже нешто против мене, молим вас, само пустите све што је тај неко рекао, али онда пустите његове или њене ставове о Косову и Метохији, о Србији у целини. Да не помислите да је реч о неким финим људима који воле ову земљу, а не воле "зликовца" Вучића. Него да видите да мрзе Србију, а Вучић је ту само колатерална штета и ништа више", навео је председник Вучић.

Инфлација у децембру пада на седам одсто

Председник Вучић изјавио је да ће инфлација у децембру бити око седам одсто.

Председник Вучић је рекао и да не постоји ништа смешније него када се бивши гувернер Народне банке појави у јавности и каже какву монетарну и фискалну политику Србија данас треба да води, напомињући да су пензије скочиле са 204 на 390 евра.

"Тај гувернер је довео до тога да од 75 динара за евро, морате да дате 117 динара. Сада је курс стабилан, актуелна власт га држи на 117, а том бившем гувернеру није пало на памет да поднесе оставку. Тај човек би да соли памет људима који држе стабилан курс 11 година. Плате су данас два и по пута веће у односу на пре, пензије су се повећале са 204 на 390 евра. Знам да то није довољно, има људи који нису осетили бољитак, боримо се, трудимо се да помогнемо тим људима", рекао је председник Вучић.

Председник Вучић је оценио и да су поједини медији, како је рекао, ''од једне лажи о паризеру'' направили целу причу.

''То што смо се трудили да се договоримо са трговцима да мало мање зараде али да народ боље живи... Они тако од једне лажи направе целу причу. Али нису људи у Србији глупи, они виде шта се дешава'', рекао је председник Вучић.

Када је реч о опозицији, каже да "све што су себи опростили, другима нису" односно да "само они имају ексклузивно право раде то што раде".

Председник Вучић додаје да је људима било довољно јасно шта треба да се ради са литијумом.

"Ту лекцију нисмо научили у том тренутку", поручио је председник Вучић.

Када је реч о студентској картици, на које ће држава уплатити по 1.000 динара, председник Вучић је рекао да се више од 70.000 људи пријавило за њу.

Председник Вучић је истакао да постоји осовина ''Приштина-Загреб'', у коју се, како је рекао, понекад прикључи и ''политичко Сарајево'' ако је то потребно, када је потребно да се он ''напада''.

''Хоћу да кажем да није то једноставно поднети, не јер немате стомак за то, већ јер нормалан човек који то гледа види да ту нешто није у реду'', рекао је председник Вучић.

Председник Вучић је навео да се у појединим медијима, како је рекао, 90 одсто времена прича о њему.

''То је 65 сати у 25 дана, од јутра до мрака. Нема ништа друго. Ако неко промаши кош, или гол, крив је Вучић'', приметио је председник Вучић.

Осврнуо се на коментаре да је он крив што је синоћ ФК Црвена звезда елиминисана из Лиге Шампиона.

''Видео сам и то. Али наши људи хоће да будемо европски и свестки прваци, али ако је могуће да ништа новца не дамо'', рекао је председник Вучић.

Извор: Танјуг/ТВ Хепи