Вести

Председник Вучић уручио златне медаље за заслуге у борби против ковида

Председник Србије Александар Вучић уручио је златне медаље за заслуге здравственим радницима за изузетне заслуге и допринос у борби против епидемије корона вируса, који су, поводом Сретења, одликовани Указом председника од 12. фебруара.
Председник Вучић је лекарима који су примили одликовања упутио захвалност за све што су учинили и што чине сваког дана, наводећи да колико год пута да се каже хвала, и шта год се говорило, то никада неће бити довољно.
Истакао је, да су преминули лекари, који су данас постхумно одликовани, дали оно што је најважније у одбрани земље, радећи свој посао на најузвишенији и најпоштенији начин.
Такође је навео, да сви они који су добили одликовања, нису случајно одликовани, и сви они, као и чланови породица постхумно одликованих, имају обавезу која није ни једноставна, ни мала-да буду пример и узор свима.
"Свако од вас је од данас посебан и другачији, носилац одликовања Србије. Немате више право да се опуштате, ни у кафани, ни у ресторану, ни на било ком другом месту, јер сте носиоци највиших одликовања Републике Србије. Морате да будете пример свима, и сви морају да се угледају на вас. Ја сам сигуран да сте зато и одликовани-што имају на кога и зашто да се угледају и од кога да науче", поручио је председник Вучић.