Вести

Председник Вучић: Важно је да подигнемо исток Србије

Председник Републике Србије Александар Вучић најавио је да ће брза саобраћајница од Пожаревца до Голупца бити завршена до краја 2025. године и да ће се од Београда до Великог Градишта стизати за 65 или 70 минута.

Председник Вучић је, током обиласка радова, замолио представнике извођача радова из Кине да убрзају радове, на шта су му рекли да ће радови бити појачани и да могу да их заврше до краја 2025. године.

"За две и по године имаћете готову брзу саобраћајницу и стизаћемо од Београда до Великог Градишта за сат и 5, 10 минута, а до Голупца за сат и 20 минута и то лагане вожње", рекао је председник Вучић.

Нагласио је да ће због те брзе саобраћајнице цео исток земље добити на вредности.

Председник Вучић додао је да је планирано да се уговори и наставак брзе саобраћајнице од Доњег Милановца до Брзе Паланке, чиме би се повезао цео северни део истока земље са Београдом и Новим Садом.

Председник Вучић додао је да је већ уплаћено више од 130 милиона евра за тај пројекат и да се пројекат реализује без потешкоћа, као и да једино има проблема још са експропријацијом земљишта.

"Наши кинески пријатељи ће да убрзају радове", додао је председник Вучић.

Нагласио је да ће брза саобраћајница пуно значити и за повратак наших људи из иностранства у Кладово и Неготин, одакле је доста људи отишло.

Број радника на делу петље ауто-пута ка Пожаревцу, Великом Градишту и Голупцу биће повећан у року две недеље, рекли су представници кинеске компаније "Shandong" која ради на тој деоници дугој 68 километара, председнику Вучићу, а на његов захтев да повећају број радника.

"Сада на траси има 375 радника, али мора их бити много више", рекао је председник Вучић.

Људи у Браничевском округу жељно очекују да се све ово заврши, навео је председник Вучић и подсетио представнике "Shandonga" да већи број радника и њима иде у корист, јер ће тако завршити радове пре и добити нови посао.

Представник "Shandonga" рекао је председнику Вучићу да је о повећању броја радника већ разговарао са министром Гораном Весићем, директором "Коридора Србије" Александром Антићем и амбасадорком Кине Чен Бо.

"Будите без бриге у наредних 15 дана повећаћемо број радника и бићете задовољни", рекао је представник "Shandong" компаније која ради на изградњи тих 68 километара који ће, како је рекла амбасадор Чен Бо, повезати најлепше делове југоисточне Европе.

Председник Вучић је током обиласка навео и да је највише пута урађено за време Чен Бо.

Важно је да подигнемо исток Србије јер нам је исток најпразнији, најмање људи живи, а величанствен је и прелеп део Србије зато је важно да део људи вратимо, а тиме ћемо обезбедити и пуније куће, више деце, срећније људе, рекао је председник Вучић и нагласио да увек може и више и боље да се ради.

Председник Вучић рекао је да сматра да је поносан на чињеницу да је само обичан члан Српске напредне странке (СНС) за коју мисли да је стоструко боља од опозиционих странака којима друштвене мреже служе за нападе и ширење највећих увреда и лажи.

"Никако да вас питам какве везе имамо мој брат и ја са Јовањицом. Три године сте водили кампању лагали и обмањивали народ. И знате колико је објава било на друштвеним мрежама тим поводом. Преко 200 милиона", рекао је председник Вучић.

Додао је да сматра да је бесмислено и штетно што постоје лажни налози на друштвеним мрежама, а да чланови опозиционих странака, из чијих редова долази највећи број тврдњи усмерених против Српске напредне странке, имају много лажних налога помоћу којих шире највеће увреде и лажи о којима га је срамота да говори.

"Да не причам о томе да се неке од њихових лажи користе и у вашим медијима као извор информације", рекао је председник Вучић.

Додао је да је стао иза кампање на друштвеним мрежама "Да, и ја сам бот!" јер се противи вређању људи, на друштвеним мрежама и опозиционим медијима, које мисле другачије.

"Стао сам иза кампање јер вређате људе који другачије мисле од вас, који мислите да имате право да уништавате нечије породице, некада анонимно, некада иза својих имена. А онда хоћете да кажете да с друге стране не постоји нико већ су то плаћеници и не знам ја шта све. Супер и ја сам тај. И ја сам тај који мисли другачије од вас и који неће да побегне од вас и који вас се уопште не плаши јер мислим да Србија која гради и ради је много вреднија од Србије катанчења фабрика, од Србије застоја, пропадања", рекао је председник Вучић.

Извор: Танјуг/ТВ Пинк