Вести

Председник Вучић: Већина људи жели пристојну и нормалну Србију

Председник Републике Србије Александар Вучић изјавио је да би, поред предвиђеног повећања плата у јавном сектору и минималца од јануара, на основу садашњих анализа могло да дође и до додатног увећања тих примања од маја или јуна.

"Да подсетим, 30. децембра пензионери добијају 20.000 динара, 1. децембра корисници социјалне помоћи добијају 10.000 динара и неговатељице такође. Од 1. јануара иду 10 одсто повећања плата у комплетном јавном сектору свуда, минималац иде на 47.154 динара", рекао је председник Вучић за ТВ Пинк.

Председник Вучић рекао је да би држава можда већ сада могла да исплати додатно повећане плате.

"Можда бисмо могли, али ми то не желимо да радимо зато што сматрамо да је сигурност и стабилност наших јавних финансија од пресудног значаја и зато што нису избори питање живота и смрти за нас, за нас је будућност Србије кључно питање", рекао је председник Вучић.

Председник Вучић најавио је и да ће бити много промена у наредном периоду и да чланство у странци неће смети да буде основни критеријум.

"Зато сам рекао да ће морати да буде много промена, не само у јавним предузећима где ћемо потпуно све да професионализујемо. Немам ништа против тога што је неко члан партије, али то не сме да буде основни критеријум. Мораћемо много тога код себе да мењамо", рекао је председник Вучић.

Председник Вучић рекао је да предизборну кампању карактеришу две ствари - мржња према њему и његовој породици и улизиштво, полтронство и потпуно послушништво према "тајкуну и криминалцу Драгану Шолаку".

"Замислите ви какав су они принцип у нашу земљу увели. Да ви морате увек да будете против државних ресурса, какав је Телеком. Водите кампању све време против Телекома, против свега што припада држави Србије, против Поште Србије, зато што он има бизнисе у свим тим сферама", рекао је председник Вучић.

Председник Вучић навео је да представници свих политичких странака окупљене око "Србије против насиља" морају да се јаве и стану у заштиту лика и дела Драгана Шолака.

"Уђе полиција у Шолакову фирму која је конкурент Пошти, ви једном видите да имате тобожњег синдикалца који се залаже за интересе те приватне фирме и који мора то јавно да каже, а не за државну фирму у којој ради, од које хлеб добија. А добија и од вас хлеб, од сваког другог грађанина у овој земљи", рекао је председник Вучић.

Председник Вучић рекао је да није срећан због онога што се дешавало у Пошти, јер је међу онима који су протестовали било највише добрих и одговорних људи.

"Највећи број њих 13 до 14 хиљада су добри и поштени људи. А онда имам проблем са директором тог предузећа, јер се питам а шта си радио све време кад ниси чуо те људе. Зашто их ниси саслушао? Ако је председница Владе то могла да реши за кратко време зашто то ниси решавао раније и више пажње посветио њиховим проблемима", запитао је председник Вучић.

Када је реч о протесту пољопривредника, председник Вучић рекао је да су неки њихови захтеви нереални, и да плаћају минималну цену дизела, али да само треба да поднесу рачун у року од 14 дана да би могли да добију повраћај за део цене.

Председник Вучић најавио је да ће сутра бити отворен нови стадион у Зајечару.

"Сутра у Зајечару отварамо нови стадион и долази (председник УЕФА) Александар Чеферин. Сутра је велика фешта у Зајечару, отварамо нашу Алијанс арену, а онда идемо у Лесковац, где би наши требало да победе Бугарску и да идемо на Европско првенство, ако буде све у реду", рекао је председник Вучић.

Наменска индустрија ће потписати уговор вредан више стотина милиона евра

Председник Вучић најавио је да ће домаћа наменска индустрија у понедељак или уторак потписати уговор са једном пријатељском земљом који ће вредети више стотина милиона евра.

"Свима се свиђају наше пушке, посебно хаубице Нора. Ја сам донео одлуку као врховни командант и желим да упознам људе, да са стокова ни једно оружје, ни једно оруђе не може да иде ван Србије, али има позитивних вести. Наша наменска индустрија ће добити вероватно највећи уговор у понедељак или уторак са једном пријатељском земљом која није у тренутном ратном сукобу и која тражи 48 хаубица Нора", рекао је председник Вучић.

Председник Вучић нагласио је да ће следеће године бити уложено више стотина милиона евра у наменску индустрију да бисмо подигли своје капацитете.

"Можемо у милијардама да зарађујемо за нашу наменску индустрију, али немамо људе, немамо капацитете, те машине се дуго чекају, морамо да кујемо брже, морамо да наливамо брже, да не објашњавам све", напоменуо је председник Вучић.

Ми нећемо издавати проглас, имаћемо импресивну листу подршке

"Ми нећемо издавати проглас већ ћемо за десетак дана представити импресивну листу подршке јавних личности, научника, уметника, спортиста који се залажу за нормалну и пристојну Србију и који желе да Србија никада не стане", рекао је председник Вучић.

"За десетак дана, изаћи ћемо са огромном подршком људи и то научника, уметника, спортиста и много фантастичних имена који ће показати да се залажу за пристојну Србију. Они који желе да Србија никада не стане, и да настави да ради, да се поправља, да учи - на својим грешкама, али да учи и од народа. Биће импресивна листа подршке, за десетак дана ћемо је објавити, листа људи који ће својим потписом угледом и ауторитетом подржати један текст и озбиљну политику", најавио је председник Вучић.

Коментаришући формирање Иницијативе "ПроГлас", оценио је да је она прошла лоше, а када се погледа ко су носиоци иницијативе каже да је "боље да је нису ни правили" наводећи Миодрага Мајића и Драгана Бјелогрлића.

Председник Вучић је рекао да они неће издавати проглас, али да ће говорити о ономе што су урадили и о ономе што ће урадити.

"А то је просечна плата од 1.400 евра, и пензија и минималац преко 650 евра до 2027. године. Наша земља ће изгледати другачије, "EXPO" ће променити Србију. Позивам људе да посете и сајам Винска визија ОБ, верујем да ћемо имати преко 40.000 посетилаца, оборити рекорде и постати четврти или чак трећи сајам у целој Европи", рекао је председник Вучић.

Извор: Танјуг/ТВ Пинк