Вести

Председник Вучић: За нас је важно да развијамо Србију и чувамо мир

Председник Републике Србије Александар Вучић изјавио је данас током посете Сокобањи да ће ускоро бити обезбеђени додатни туристички ваучери за одмор у Србији.

"Морамо што пре да обезбедимо још ваучера како бисмо нарочито током летњих месеци задржали што више људи у земљи", додао је председник Вучић, који је у Сокобањи обишао штандове, упознао се са туристичком понудом и локалним производима.

Председник Вучић је рекао да ће за грађане који путују у Северну Македонију и Грчку током лета бити додатно олакшан прелазак границе између Србије и Северне Македоније.

У разговору са окупљеним грађанима председник Вучић је рекао да држава може да помогне да се реши проблем са водоснабдевањем, за шта је потребно до 15 милиона евра.

Председник Вучић је изјавио да Србија није у лакој ситуацији и да је данас окупациони гаулајтер на северу Косова и Метохије Аљбин Курти донео одлуку да се отвори мост на Ибру између јужне и северне Косовске Митровице само са једним циљем - да протерају Србе са Косова и Метохије.

"Да знате и данас је окупациони гаулајтер на северу Косова и Метохије Аљбин Курти донео одлуку, после само неколико дана од оних срамних лажних избора које су одржали, да отворе мост који је био брана и чувар интереса нашег народа на северу Косова и Метохије, не би ли Албалнци из јужне Митровице преузели и северну Митровицу. То је њихова дугогодишња идеја и много година се наш народ томе супростављао", рекао је председник Вучић обраћајући се грађанима током посете Сокобањи.

Истакао је да Курти то правда тиме како наводно не желе у Митровици гето већ отворене градове, а што ће лако да му прође код западних представника, иако једино жели да протера Србе са Косова и Метохије.

"И по сваку цену желе сукобе", додао је председник Вучић.

"Учићемо све што је у нашој моћи да сачувамо мир и даћемо све од себе да чувамо мир да никада више ниједна мајка не размишља кога ће да шаље у рат. Али им такође поручујемо и пре тог 2. маја и Брисела, а то ће се наставити и после тога - немојте ни да сањате да ћете успети у својим наканама да протерате или уништите Србе у било којем делу Косова и Метохије, у том случају знаћемо шта ћемо", поручио је председник Вучић.

Председник Вучић је рекао да ће до краја године пензионери добити велико повећање, као и да је Влада Србије направила здраву државу.

"Направили смо здраву државу, када кажем да ће бити повећање плата и пензија знате да то долази. Не смемо да је доведемо у ситуацију као 2010, 2012. године, морамо да увек имамо стабилан и чврст динар и имамо довољно пара у буџету да можемо да исплаћујемо више", рекао је председник Вучић.

Председник Вучић је истовремено захвалио пензионерима на разумевању.

"Хвала што сте увек разумели државу. Код нас је некако све друго важније сем државе. Увек смо свачије интересе претпостављали интересима државе. Људи разумеју да морамо да чувамо интересе", рекао је председник Вучић.

Председник Вучић најавио је данас у Сокобањи да ће врло брзо бити направљено искључење са ауто-пута код Рутевца како би се скратио пут до Сокобање за пола сата.

"Урадићемо оно што је важно, а то је, нека Коридори Србије преузму, да одмах почнемо да радимо искључење на ауто-путу код Рутевца и да скратимо за пола сата пут до Сокобање. За то имамо и пројекат, коштаће много, око 12 милиона евра, а вероватно и више. Веома брзо ћете за месец, два или три, видети машине које ће да раде", рекао је председник Вучић обраћајући се грађанима.

Навео је да ће бити скраћен пут до Сокобање за десетак километара, тако да више неће морати да се са ауто-пута пролази кроз Алексинац, као и да ће то бити и најкраћи пут до Књажевца и Старе планине, што ће допринети њеном туристичком развоју.

Захвалио је грађанима Сокобање за све што су урадили да то место буде на другом месту по броју долазака и ноћења туриста, после Београда.

"На нама је да помогнемо више и додатно уложимо новац, бар у овај дечији део око Специјалне болнице. Такође, још не знам када, али мораћемо да урадимо обилазницу која је прескупа и са много објеката, око 28 или 29 милиона евра, за 6,5 км", навео је председник Вучић.

Рекао је да сада камиони кроз Сокобању довозе угаљ из Ресавице, што уништава пут.

Председник Вучић је, током посете Зајечарском округу, обишао завршне радове на проширењу хотела "Рамонда", на Ртњу.

Председник Вучић је нови хотел и пољопривредну задругу Бољевац обишао у друштву власнице хотела Јадранке Степановић.

Председник Вучић прво је обишао штандове пољопривредне задруге где се упознао са производима које праве жене из тог краја.

Реч је о првој женској задрузи у Србији, а председник Вучић је могао да види производе који се ту производе, пре свега сиреве, орахе, аронију...

Упознао се и са органском производњом лековитог биља од кога се прави козметика.

Чланице задруге обавестиле су председника Вучића да им је Новосадски сајам дао награду за сушене сиреве са додацима, љуте паприке, ароније, а могао је да види и сир у вину, које многе винарије купују и служе уз дегустацију вина.

Извор: Танјуг/ТВ Пинк/Служба за информисање СНС